SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

“És molt injust jugar amb la salut”

Cada vegada més clubs opten per paralitzar l'activitat a l'espera que hi hagi unes mínimes garanties || El CSD i les autonomies coordinaran la tornada de les competicions no professionals

Un partit de l’Sporting de Pinyana a Pardinyes el gener passat.

Un partit de l’Sporting de Pinyana a Pardinyes el gener passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És molt injust que es jugui amb la salut i que des de la Federació Catalana ens passin als clubs la responsabilitat. No iniciarem les nostres activitats fins que les autoritats sanitàries ho permetin i hi hagi un mínim de garanties.”

Així s’expressava ahir Javier Ventaja, president de l’Sporting de Pinyana, que compta amb uns dos-cents futbolistes. Aquest modest club, igual que altres com el Sudanell i el Benavent, ja ha expressat públicament que no iniciaran els entrenaments, ni tampoc jugaran, evidentment, partits amistosos, mentre no hi hagi unes garanties mínimes.

A les federacions, com algunes de les que tenen més llicències com les de futbol i bàsquet, es remeten al protocol Covid del juliol amb les recomanacions d’Esports de la Generalitat davant la tornada a la nova normalitat.

A Aragó i Navarra, les federacions de futbol ja han acordat prohibir entrenaments i amistosos, sota responsabilitat dels organitzadors.

Per la seua banda, el Consell Superior d’Esports (CSD) va acordar ahir la creació d’una plataforma de col·laboració amb les comunitats autònomes en què participi una representació del Grup de Tasques per a l’Impuls a l’Esport (GTID) i de les federacions esportives per coordinar conjuntament la tornada de les competicions no professionals.

Tots els representants de les comunitats autònomes van aprovar de manera unànime aquesta iniciativa del CSD i van expressar el seu suport general a les qüestions plantejades pel director general d’Esports, Joaquín de Arístegui, segons va indicar l’organisme en un comunicat.

En aquest sentit, el director general va exposar el desig d’elaborar un document que permeti a les autonomies i a les federacions esportives harmonitzar esforços, amb ple respecte del marc competencial dels governs autònoms, i tenint present la vigència, completa o parcial en aquesta nova fase, de l’arquitectura regulatòria de l’etapa anterior, desenvolupada per part del CSD a través del GTID.

Un dels primers assumptes que es debatran en aquesta plataforma serà el projecte de protocol harmonitzat presentat pel CSD per al retorn de les competicions. L’objectiu del CSD és presentar un primer document orientat a identificar un sòlid comú denominador perquè sigui una referència a nivell estatal, que permeti iniciar, de forma segura, les competicions no professionals per a la temporada 2020/21.

tracking