SEGRE

DEPORTES

Messi apunta al City

L'equip de Pep Guardiola, que va trucar al jugador la setmana passada, ja estaria negociant la seua incorporació || Seria un contracte de tres anys a la Premier i dos més al New York City

Guardiola i Messi, en foto d’arxiu, podrien retrobar-se molt aviat.

Guardiola i Messi, en foto d’arxiu, podrien retrobar-se molt aviat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Manchester City de Pep Guardiola és el principal favorit a incorporar Leo Messi, després de comunicar aquest dimarts el crac argentí a través d’un burofax la intenció que el FC Barcelona li concedeixi la carta de llibertat apel·lant a una clàusula alliberadora que va firmar a l’última renovació i que pot executar unilateralment al final de cada temporada.

Els primers contactes entre el jugador i el club anglès ja s’haurien produït. Messi, segons alguns mitjans, va trucar la setmana passada a Guardiola i van apuntar que fins i tot hauria exigit al City que el tècnic català segueixi més enllà del 2021. Segons RAC1, l’argentí ha deixat clar al Manchester City en el seu contacte que només vol treballar amb Pep a la banqueta. També s’apunta que el pare de Leo ja estaria negociant a Anglaterra el fitxatge.

Per la seua banda, la cadena ESPN va informar que el club anglès, que pertany al hòlding City Football Group, valora oferir un contracte a l’argentí per jugar tres temporades a la Premier League (tindria trenta-sis anys quan acabés l’etapa) i després dos campanyes més al New York City de la Major League Soccer nord-americana. Tanmateix, Messi sempre ha expressat la seua idea d’acabar la seua carrera al Newell’s Old Boys del seu Rosario natal. Per la seua part, Marcelo Bechler, el periodista a anunciar primer l’adéu de Messi, assegura també que l’elecció de l’argentí està presa i és anar-se’n al Manchester City.

Hi ha bons arguments per creure en aquesta opció. A més del retrobament amb Pep Guardiola, tècnic amb el qual va viure els millors moments de la seua carrera, Messi es trobaria al vestidor amb el Kun Agüero, un futbolista amb el qual manté una excel·lent relació des de fa anys.

Els altres candidats no sembla que tinguin opcions. El PSG també seria una destinació molt desitjable per a Leo perquè jugaria amb Neymar (que hauria trucat per fitxar també pel City) i Di María.

No obstant, el club francès no està convençut de l’operació perquè el seu marge de maniobra amb la massa salarial no li permet grans inversions (al Barça, Messi cobra cinquanta milions d’euros lliures d’impostos per temporada). L’opció de l’Inter és molt remota. La Sèrie A no és una competició que atregui especialment el futbolista argentí i el potencial de l’Inter no és el dels dos clubs anteriors. Aquest any no ha guanyat cap títol i no seria fàcil que pogués aspirar l’any que ve a la Champions.

Per la seua banda, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, tenia previst parlar ahir amb Messi. Segons van assenyalar fonts del Barça consultades per Catalunya Ràdio, la intenció del club blaugrana és que l’argentí no se’n vagi però, arribat el cas, evitar la judicialització i arribar a un acord perquè el Barça pugui ingressar alguna quantitat econòmica pel traspàs i no se’n vagi gratis.

tracking