SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Bartomeu ofereix el seu cap a Messi

Està disposat a dimitir si el jugador es queda i vol que digui públicament quins problemes té amb el club || Però la junta directiva seguiria al comandament

Messi, en foto d’arxiu, té presa la decisió de marxar de forma irrevocable.

Messi, en foto d’arxiu, té presa la decisió de marxar de forma irrevocable.RAFAEL MARCHANTE/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, està disposat a dimitir del càrrec per facilitar la continuïtat de Leo Messi al conjunt blaugrana, fent un pas a un costat, però sense avançar les eleccions, segons va informar ahir TV3. Bartomeu hauria llançat aquest envit perquè no vol ser el culpable de l’adéu del millor jugador de la història del Barça i estaria disposat a abandonar la presidència perquè el jugador argentí continuï vestint la samarreta blaugrana. Perquè això passi, el 10 haurà d’afirmar públicament que el president és el problema per a la seua continuïtat. Però, segons diversos mitjans, el futbolista no parlarà –encara que al principi s’havia plantejat fer-ho– i es limitarà a fer-se diumenge la prova PCR i dilluns anar a l’inici dels entrenaments sota les ordres de Ronald Koeman, simplement per no ser declarat en rebel·lia, mentre negocia la marxa al Manchester City.

El club assegura que no li donarà carta de llibertat al jugador i que no vol vendre’l a cap gran club d’Europa. La idea seria que algun altre directiu faci la transició fins a les pròximes eleccions blaugrana. La sensació de Bartomeu és que l’astre argentí no farà marxa enrere. Les úniques paraules de l’entorn de Messi han estat per dir que serà Leo el que doni les explicacions públiques quan ho consideri oportú, que el seu cicle al Barça ha acabat, que ho ha guanyat tot, que vol nous reptes i que vol un equip competitiu. segons va informar la SER.

Messi, de 33 anys, juga al primer equip del Barça des de la temporada 2004/2005 i fa un total de vint anys que és a la institució. El Manchester City és el club més ben posicionat per a la seua sortida, encara que Inter de Milà, PSG i Manchester United també tenen opcions. De fet, Leonardo de Araújo, director esportiu del quadre parisenc, va trucar a l’entorn del jugador per valorar si poden entrar en una licitació que no preveien, segons va informar As.

El PSG és conscient que està limitat econòmicament pel fair play financer i que el City li porta avantatge en aquest aspecte, encara que també estan a Manchester en una situació semblant. Davant d’aquesta situació, l’Inter, un altre dels possibles candidats a la licitació, ja gairebé dóna per perduda la partida.

D’altra banda, segons va informar la SER, a la reunió que van mantenir Messi i Koeman, cara a cara i que va superar l’hora de durada, hi va haver molt respecte mutu. Koeman li va explicar el projecte i una de les respostes de Messi va ser que amb quins jugadors afrontarien la temporada vinent, que quins jugadors s’hi incorporarien.

Però, segons va informar aquest mateix mitjà, sense vendes no hi haurà fitxatges perquè es passarà d’un pressupost d’uns 1.100 milions d’euros a prop de 800 milions per aquesta temporada a causa de les pèrdues econòmiques del club a causa de la pandèmia.

tracking