SEGRE

FÓRMULA 1 GP BÉLGICA

Hamilton suma una nova pole

El britànic va ser el més ràpid a Spa-Francorchamps i sortirà primer per cinquè cop enguany || Ferrari protagonitza un altre ridícul i sortiran el 13 i el 14

Lewis Hamilton durant la sessió d’entrenaments d’ahir a Spa-Francorchamps.

Lewis Hamilton durant la sessió d’entrenaments d’ahir a Spa-Francorchamps.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot anglès de Fórmula 1 Lewis Hamilton (Mercedes) es va apuntar ahir una nova pole de cara al Gran Premi de Bèlgica, secundat pel seu company d’equip Valtteri Bottas, mentre que Ferrari va confirmar el seu enfonsament i Carlos Sainz (McLaren) sortirà setè a Spa-Francorchamps.

Com és habitual en tota la temporada, Mercedes va protagonitzar la pole i com gairebé sempre –ja porta cinc de set dissabtes–, va ser per a Hamilton. El líder del Mundial va dominar sense sorpreses amb un temps d’1:41.252, mig segon millor que Bottas i Max Verstappen (Red Bull), tercer. Hamilton es va mostrar intractable i sense errors, marcant rècord del circuit en la seua pole 93. L’anglès vol donar avui un altre cop al Mundial en un asfalt que domina a la perfecció. L’atenció de la sessió de qualificació va començar pendent dels Ferrari, que van salvar la Q1 per molt poc, sobretot Charles Leclerc, gràcies a una sortida de pista de Kevin Magnussen.

L’home pole i guanyador a Spa l’any passat no va poder evitar quedar fora en la següent tria, igual que Vettel, que sortiran el 13 i el 14, respectivament, cosa que confirma els mals temps per a Ferrari.

D’altra banda, la bona volta de Sainz a la Q1 li va permetre reservar pneumàtics per atacar a la Q3. Carlos Sainz sortirà setè en bona posició per lluitar amb els Renault i els Racing Point. Els primers van posar Daniel Ricciardo per moments tercer, però Verstappen es va quedar aquest lloc vorejant el segon de Bottas. Ricciardo sí que es va colar entre els Red Bulls, amb Alexander Albon cinquè, i l’altre Renault d’Esteban Ocon sisè. Sergio Pérez i Lance Stroll, els Racing Point, sortiran al darrere de Sainz.

Pole dedicada a l’actor Chadwick Boseman, que va morir divendresLewis Hamilton va dedicar la pole a l’actor Chadwick Boseman, conegut per encarnar el superheroi Black Panther en les pel·lícules de Marvel i que va morir divendres als 43 anys víctima d’un càncer de còlon. “Aquesta és una pole molt important, perquè a mitja nit em van despertar per dir-me que havia mort Chadwick Boseman, a qui l’hi vull dedicar”, va explicar. “Al conèixer la trista notícia em vaig proposar sortir allà i pilotar a la perfecció, que és el que hauria fet ell. Ell era un autèntic heroi.”

tracking