BÀSQUET PRETEMPORADA LLIGA ACB

Remuntada a Lleida

El Barça de Jasikevicius reacciona a l'últim quart i aconsegueix el triomf sobre el Múrcia al Barris Nord || El grec Calathes lidera els blaugranes amb tretze punts a la recta final del partit

Conner Frankamp, una de les incorporacions de l’UCAM Múrcia, va ser un malson per als jugadors de Saras Jasikevicius.JAVI ENJUANES

El nou Barça de Saras Jasikevicius va sumar ahir al Barris Nord la segona victòria de la pretemporada després de superar l’UCAM Múrcia (89-84), en un duel que es va decidir a l’últim quart, en el qual els blaugranes van tirar de la inspiració de Calathes, autor de 13 punts en el parcial definitiu. L’UCAM Múrcia, amb Rojas inspirat, va marxar ràpid al marcador (3-9) i el Barça no trobava la fluïdesa, encara que es va mantenir actiu en l’anotació i va millorar amb l’entrada de Mirotic. L’encert de Davies va fer que pogués anar-se’n al final del primer quart amb un ajustat 24-25. El lleidatà Pierre Oriola i Sergi Martínez van posar al davant el Barcelona (33-31) i Sito Alonso va parar el partit per ajustar la defensa. Això va tranquil·litzar el seu equip i les diferències al marcador es van mantenir mínimes al descans (40-41). Les accions de Frankamp, avalades per Lima i Townes, es van traduir en un demolidor parcial de 0-10 en l’arrancada del tercer parcial (40-51). El Barça va començar a jugar més per dins, amb Mirotic i Davies, però els triples de DiLeo i Strawberry van mantenir les diferències a favor dels murcians (49-60). El Barça sumava un 0 de 7 en triples en aquest quart. Només dos bones accions interiors de Davies, que va superar Cate, van retallar tímidament diferències (53-60), però un triple de Frankamp va tancar el quart i va tallar la reacció blaugrana (58-65). Jasikevicius va posar les millors cartes en pista: Heurtel, Oriola, Claver, Mirotic i el jove Brancou Badio. Un 2+1 de Mirotic i un triple de Brancou van retallar diferències (64-65), però Frankamp va ser letal i amb cinc punts seguits va ampliar de nou el marcador (64-70). Calathes va entrar a la pista amb Heurtel i entre els dos van sumar un parcial de 8-1 que va col·locar l’equip al davant (72-71). Sito Alonso va aturar el partit ràpidament perquè la defensa del Barça havia parat Lima als taulers i Davies entrava en joc. Un 2+1 de Calathes va empatar (80-80) a dos minuts per al final. Dos triples d’Heurtel i Calathes van posar davant els blaugranes (86-82) a 50 segons per al final. Lima va retallar i un tir lliure de Hanga i dos de Davies van sentenciar.

El lleidatà Pierre Oriola, nou capità del conjunt blaugranaEl lleidatà Pierre Oriola és el nou capità del Barça, i Ádám Hanga i Nikola Mirotic el secundaran en el nou projecte que dirigeix Jasikevicius. El jugador de Tàrrega havia estat segon capità de l’equip blaugrana en les últimes dos temporades i ara pren el relleu d’Ante Tomic. Oriola va arribar al Barça el 2017, ha jugat 189 partits de blaugrana, entre Lliga ACB i Eurolliga. A més, aquest estiu va renovar el contracte fins al 2024. “Per a mi és un somni, una responsabilitat enorme. Portar aquesta samarreta fa que la responsabilitat sigui gran i ara es multiplica per milions”, va assenyalar.