FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El Lió engrandeix la llegenda

Les franceses conquereixen per setena vegada, cinquena consecutiva, la Champions femenina al guanyar el Wolfsburg || Han jugat 9 finals en els últims 11 anys

Les jugadores de l’Olympique de Lió celebren la Lliga de Campions guanyada ahir, la cinquena consecutiva i setena de la seua història.EFE

L’Olympique de Lió va engrandir una llegenda que no sembla que hagi de tenir un final pròxim i es va adjudicar amb justícia el cinquè títol consecutiu a la Lliga de Campions femenina, contra un Wolfsburg (1-3) que va gastar la seua fortuna a les semifinals amb el Barcelona. Per a l’equip francès és el setè títol de la seua història en una competició en què ha jugat nou finals en els últims 11 anys.

El conjunt francès va sortir a totes des del primer minut i va tancar al seu camp un Wolfsburg que volia repetir una estratègia que li va sortir redona davant del conjunt blaugrana, en un partit de semifinals que les alemanyes van acabar guanyant per 1-0. Aquell matx va ser molt present a la final, ja que les germàniques, amb gairebé res, van eliminar un Barcelona superior i el Lió no estava disposat a patir un càstig semblant, de manera que entre Le Sommer, Marozsan i les pilotes penjades a Renard entretenien un onze teutó obligat a desgastar el seu imponent físic. Les franceses arribaven a l’àrea rival però no concretaven.

Eugene Le Sommer va acudir al rescat quan més es complicaven les coses per al Lió i va marcar el 0-1 al minut 24, després de rebre una pilota a l’àrea i batre Abt. La francesa aconseguia el seu sisè gol en cinc partits i ho posava tot de cara per al seu equip.

El Lió va donar el cop definitiu a dos minuts del descans, en una gran acció d’atac en la qual va brillar Cascarino, la pilota va caure a vint metres de la porteria alemanya a les botes de Kumagai, que va enviar l’esfèric enganxat al pal. Descans i 0-2. El Wolfsburg va arriscar més a la segona part i va tornar al duel amb l’1-2 de Popp (58), però les franceses volien el seu trofeu i van sentenciar amb l’1-3 de Gunnardottir (88).