SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

El Lleida ja té rivals

Queda enquadrat al Subgrup A del Grup III al costat dels altres nou catalans, a més de l'Andorra || L'RFEF anuncia el principi de la Lliga per al 18 d'octubre, pendent del protocol

Jugadors del Lleida celebren un gol en un partit de la temporada passada.

Jugadors del Lleida celebren un gol en un partit de la temporada passada.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu ja coneix els rivals amb els quals s’enfrontarà aquesta temporada vinent, però encara no sap quan se sortejarà el calendari ni la data del començament de la Lliga, fixada ahir per al 18 d’octubre, però pendents que es ratifiqui el dia 14 d’aquest mes de setembre.

La Comissió de Presidents Autonòmics de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va decidir ahir que la temporada 2020-21 de les competicions federades d’àmbit estatal començarà el 18 d’octubre, matisant al comunicat que “aquesta data serà ratificada el proper 14 de setembre sempre que s’hagi aprovat el corresponent protocol per les autoritats governamentals”. L’esmentat comunicat va confirmar que la Segona divisió B la jugaran aquesta temporada vinent un total de 102 equips, que estaran distribuïts en cinc grups, cadascun dels quals, al seu torn, dividit en dos Subgrups.

L’Espanyola confirma que la Segona B tindrà enguany 102 equips distribuïts en 5 grups

Pel que fa al Lleida, torna a quedar enquadrat en el Grup III i, dins d’aquest, en el Subgrup A. El mateix estarà format pels altres nou equips catalans de la categoria, a més de l’Andorra, que depèn de la Federació Catalana, per la qual cosa l’esmentat Subgrup queda format per onze equips, de manera que en cada jornada, a la fase inicial de la Lliga, descansarà un equip.

Al costat del Lleida, formen el Subgrup A Prat, Hospitalet, Badalona, Andorra, Barcelona B, Nàstic de Tarragona, Espanyol B, Cornellà, Llagostera i Olot. Al Subgrup B hi haurà Alcoià, Llevant B, Atzeneta, La Nucia, Hèrcules, Oriola, València-Mestalla, Vila-real B, Penya Esportiva i la UE Eivissa.

En principi i si no hi ha canvis, els tres millors de cadascun dels subgrups passen a la fase d’ascens a Segona A; el quart, cinquè, sisè i setè passen al grup d’ascens a Segona B Pro i el vuitè, novè i desè –i l’onzè en el cas del subgrup del Lleida– passen a la fase de descens a Tercera divisió. La idea és que l’esmentada Segona B Pro entri en funcionament la temporada 2021-22.

En una segona fase per l’ascens hi hauria trenta equips, els tres millors de cada subgrup inicial. Aquest es divideix en cinc grups de sis equips, dels quals els tres millors de cada grup passen a fase d’ascens final. El millor quart dels cinc grups també passa a fase d’ascens. Els cinquens i els sisens, al costat dels quatre pitjors quarts, no opten a l’ascens a Segona A, però es garanteixen ser a Segona B Pro.

La fase definitiva per a l’ascens a la Segona A la jugaran 16 equips, dels quals pujaran quatre i els primers de grup no tindran privilegis.

La FCF es reuneix amb els clubs lleidatans durant aquesta setmana

La seu de la delegació a Lleida de la Federació Catalana de Futbol (FCF) acull durant aquesta setmana reunions amb els diferents clubs lleidatans, en les quals el delegat a Lleida i vicepresident de l’FCF, Jordi Terés, explica als assistents el pla de competició, el funcionament previst per a ascensos i descensos i atendrà els dubtes que puguin tenir sobre amistosos o els protocols sanitaris. Precisament, en compliment d’aquests, únicament es permet l’accés a deu persones. Ahir van ser els clubs de Primera Catalana i avui i demà, els de Segona.

tracking