SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Alaphilippe perd el liderat a causa d'una sanció

Va ser penalitzat amb 20 segons per un avituallament indegut || Yates és el nou mallot groc i Van Aert va guanyar l'etapa

Van Aert, guanyador de l’etapa.

Van Aert, guanyador de l’etapa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Julian Alaphilippe va ser penalitzat pels jutges del Tour amb 20 segons per avituallament indegut, per la qual cosa va perdre el mallot groc en favor del britànic Adam Yates. El ciclista francès va rebre un bidó d’aigua en els 20 últims quilòmetres de la cinquena etapa, entre Gap i Privàs, cosa que prohibeix el reglament, que ho sanciona amb 20 segons de penalització a la general.

Alaphilippe liderava la general des de la segona etapa a Niça amb 4 segons sobre el britànic Adam Yates i ara passa a ser setzè a 16 segons del nou líder. “Són coses que passen. És una decisió oficial. No puc fer-hi res”, va dir el ciclista del Deceuninck-Quick Step tot just creuar la línia de meta.

L’etapa la va guanyar el belga Wout Van Aert (Team Jumbo-Visma) imposant-se a l’esprint en un estret mà a mà amb Cees Bol (Team Sunweb). Van Aert, que va fer molt mal dimarts al primer final en alt d’aquesta ronda francesa, un dels últims a tirar fort en ajuda del seu cap de files Primoz Roglic, va mostrar ahir la seua faceta més coneguda i forta de velocista.

Avui torna la muntanya al Tour. La sisena etapa, entre Lo Telh i el mont Augal amb 191 quilòmetres, finalitzarà amb la dupla del coll de la Luseta (1a, 11,7 quilòmetres al 7,3 per cent) i la pujada final al mont Augal (8,3 quilòmetres al 4 per cent).

tracking