SEGRE

BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Sedis iniciarà la Eurocup el 7 de gener a causa de la Covid

La FIBA retarda l'arrancada del torneig, prevista anteriorment el 14 d'octubre

Bernat Canut, la setmana passada dirigint un dels primers entrenaments de la plantilla.

Bernat Canut, la setmana passada dirigint un dels primers entrenaments de la plantilla.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu no començarà fins a l’any que ve la seua participació a la Eurocup, després que la FIBA hagi decidit retardar la competició, prevista per al 14 d’octubre, fins al gener pels problemes que continua generant la Covid-19. L’equip urgellenc, que entrena Bernat Canut, engegarà en el quadre principal amb 32 equips enquadrats en vuit grups de quatre el 7 de gener, dijous, mentre que unes setmanes abans, el 10 i 17 de desembre, es jugaran les fases prèvies de classificació.

Val a recordar que el Cadí tindrà una fase de grups assequible en aquesta Eurocup, que disputarà per segona vegada en la seua història, encara que només té un rival confirmat després del sorteig celebrat el 17 d’agost passat a Munic, el Villeneuve-d’Ascq francès. Els altres dos conjunts que completaran el grup G de la Conferència 2 sortiran d’eliminatòries prèvies. D’una banda, les de l’Alt Urgell s’enfrontaran al perdedor de la prèvia de l’Eurolliga, que enfrontarà el Girona amb el Sepsi romanès. El tercer rival serà el vencedor d’una eliminatòria de Eurocup entre el Namur belga i el Grengewald luxemburguès.

Bernat Canut va comentar ahir respecte a l’ajornament de l’inici de la competició que “la temporada es dividirà en dos blocs. Un, fins al Nadal amb un partit per setmana i més temps per preparar els partits de Lliga, i una segona part de la temporada amb duels cada tres dies fins a l’abril o el maig. Per això necessitarem arribar al Nadal rendint al màxim nivell perquè ens fa molta il·lusió la Eurocup”, va indicar Canut.

El tècnic urgellenc es va mostrar molt satisfet de com va la pretemporada. “Anem en la direcció que volem. Al marge dels resultats dels dos primers amistosos (en van guanyar un i van perdre l’altre davant del mateix rival, el Saragossa), la idea és fer un equip en el qual deu jugadores siguin importants pel que fa a l’aportació. Diumenge afrontem la final de la Lliga Catalana contra l’Uni Girona amb la màxima ambició”.

Sobre la Lliga, va dir que “ha augmentat el nivell dels equips, però és necessari que també als despatxos es faci un pas endavant respecte a l’esport femení”.

tracking