SEGRE

FUTBOL ÀRBITRES

Joan Masip, tercer col·legiat lleidatà a Segona divisió B

Acaba de pujar amb 23 anys i s'uneix en la categoria a Albert Català i Pol Gòdia

Joan Masip Vidal, en foto d’arxiu, dirigint un partit de la Copa Lleida a Almacelles.

Joan Masip Vidal, en foto d’arxiu, dirigint un partit de la Copa Lleida a Almacelles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Masip Vidal, un llicenciat en Direcció d’Empreses per ESADE i executiu d’un conegut grup financer, de 23 anys, s’ha convertit en el tercer àrbitre lleidatà que aquesta temporada dirigirà partits a Segona B. Masip s’unirà d’aquesta forma a Albert Català i Pol Gòdia, mentre que davant d’ells estan Josep Antoni Vigo, que exerceix com a àrbitre assistent a Segona, i el gran referent de tots, l’internacional Xavier Estrada Fernández, elegit fa dos temporades com el número u de l’arbitratge espanyol.

“El Xavi [Estrada] és el mirall en el qual ens hem mirat tota aquesta nova fornada d’àrbitres que hem aparegut i a més s’ha fet una gran tasca a través del comitè tècnic que encapçala Xavier Pérez. Hem d’estar molt orgullosos del nivell d’arbitratge que hi ha a Lleida. No tenim tants habitants com en altres llocs i, tanmateix, ja hem tret el cap en les categories més altes del futbol espanyol”, diu el Joan, que als 16 anys va trobar en l’arbitratge la seua vocació esportiva al marge de la vida professional.

Les seues qualitats no van passar desapercebudes i va ser inclòs en el programa de Talents i Mentors que organitza el Comitè Tècnic Arbitral de la Federació Espanyola de Futbol. Des d’aquesta rampa de llançament de nous valors arbitrals han arribat ell i Pol Gòdia a la categoria de bronze.

A causa de la crisi sanitària, aquest any les proves no van tenir lloc a la seu de l’RFEF a Las Rozas i les van acollir les territorials.

D’aquesta forma, el Comitè Tècnic Arbitral de la Federació Catalana va decidir que les proves, tant físiques com tècniques, tinguessin lloc el juliol passat al Complex Esportiu Municipal Olímpia i a la delegació de l’FCF del Vallès Oriental, a Granollers.

Joan Masip espera que aviat pugui tornar el públic als camps. “M’encantaria que tornessin els aficionats a les grades sempre que hi hagi totes les garanties de seguretat sanitàries, esclar, perquè són la salsa del futbol”, assenyala el Joan, que també està molt implicat en causes benèfiques.

Participa en la iniciativa Xiulet Solidari juntament amb altres àrbitres catalans recollint roba per al Senegal.

tracking