SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Triomf del kazakh Lutsenko després d'una escapada de 191 km

El britànic Yates manté el mallot groc

Aleksei Lutsenko, durant l’escapada que acabaria en triomf.

Aleksei Lutsenko, durant l’escapada que acabaria en triomf.EFE/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista kazakh Aleksei Lutsenko es va imposar ahir en la sisena etapa del Tour de França, amb final al mont Aigoual, després d’una escapada que va durar pràcticament els 191 quilòmetres de la jornada, mentre que el britànic Adam Yates va mantenir el mallot groc de líder. És la primera victòria en la ronda gal·la per a aquest corredor de 28 anys de l’equip Astana, dirigit per Aleksandr Vinokurov, l’últim kazakh que havia guanyat una etapa.

Lutsenko es va escapar en companyia de quatre corredors en els primers quilòmetres de l’etapa, amb inici a Le Teil, i va ser el més fort en l’ascens al coll de Lusette, de primera categoria, el cim del qual es trobava a 15 quilòmetres de la meta.

Va ser una etapa tranquil·la, sense atacs dels favorits, encara que tampoc cap va quedar despenjat

Només l’espanyol Jesús Herrada li va plantar cara durant aquesta pujada, però el ciclista del Cofidis no va poder atrapar el kazakh i va ser segon a la meta a 55 segons. Entre els favorits no hi va haver atacs. L’ascens a la Lusette es va fer al ritme que va marcar l’equip Ineos, del colombià Egan Bernal, sense que es produïssin atacs, ni cap d’ells quedés despenjat.

Van entrar a la meta a 3 minuts del guanyador, encapçalats pel francès Julian Alaphilippe, que la vigília havia perdut el liderat per una sanció i que va fer un tímid atac en el tram final.

D’altra banda, el balear Enric Mas (Movistar Team) va assegurar que es trobava “bé” després de la caiguda soferta durant l’etapa i que els danys es van quedar tan sols en “xapa i pintura. A més, va voler deixar clar que ell i els seus companys aspiren a brillar “en les setmanes que queden” d’una carrera que considera que està anant a un ritme molt alt i en la qual sembla que s’està corrent “amb una mica més de cap que altres anys”.

Després d’una jornada d’ahir sense canvis, sense atacs ni estratègies, però amb una fuga que sí que va tenir premi, avui el Tour de França presenta una setena etapa de final pla, entre Millau i Lavaur sobre 168 quilòmetres, amb oportunitat per a una altra escapada o per a una arribada a l’esprint malgrat que hi ha en la ruta tres petites cotes de muntanya.

tracking