SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Canvis de reglament per la Covid-19

Lliga i RFEF acorden permetre l'ajornament de partits si hi ha menys de 13 jugadors disponibles i la disputa dels encontres en estadis alternatius si fos necessari

Rubiales i Tebas, en imatge d’arxiu, durant una reunió.

Rubiales i Tebas, en imatge d’arxiu, durant una reunió.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació (RFEF) i LaLiga (LNFP) van acordar les normes vinculades amb les potencials conseqüències derivades de la Covid en les Normes i Bases de competició, que seran elevades per a la seua ratificació a la Comissió Gestora de l’RFEF i a la comissió delegada de l’LNFP avui dilluns.

Entre els acords adoptats, sempre que sigui necessari, es podran disputar els partits en estadis alternatius, es permetrà l’ajornament dels encontres, hi haurà un model de play-off diferent a Segona, els clubs podran modificar el cos tècnic i s’escurçaran els temps previs d’arribada dels equips als estadis.

Les dos institucions van enviar la mateixa nota de premsa anunciant que “aquestes mesures pretenen introduir una salvaguarda de modificació de les normes de competició en el supòsit que les circumstàncies derivades de la pandèmia així ho requerissin”. Sobre “els criteris per a l’ajornament dels partits i les conseqüències competitives en el supòsit que no es puguin disputar aquests”, el diari Marca va avançar que per a la suspensió serà necessari que hi hagi menys de 13 jugadors disponibles, la impossibilitat de desplaçaments per prohibicions sanitàries o el tancament obligat pel virus de les instal·lacions 48 hores abans de la disputa del partit. També en aquest punt explica que els clubs de Primera podran ajornar un únic partit i dos els de Segona.

D’altra banda, els equips hauran de jugar amb almenys set jugadors que habitualment competeixin a la mateixa categoria del matx.

Continuant amb la informació de Marca, una vegada superat el límit de partits ajornats, es donarà per perdut el duel (3-0) a l’equip que no es presenti per culpa de la Covid-19, encara que no hi haurà sanció per incompareixença.

tracking