SEGRE

CICLISME REPTES

L'aranès Pep Vega culmina el desafiament de 275 km fins a Vielha

Dissabte, per conscienciar contra el lupus

Pep Vega, al costat d’un dels seus fills, l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, i Ana Suárez.

Pep Vega, al costat d’un dels seus fills, l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, i Ana Suárez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esportista vinculat a Aran i cofundador de Pedals de Foc, Pep Vega, va afrontar dissabte passat amb èxit un nou repte en el seu objectiu de donar a conèixer i recaptar fons per a la investigació contra la malaltia del lupus. Va recórrer amb bicicleta els 275 km i els 4.650 metres de desnivell positiu que separen Vilafranca del Penedès, on ha estat confinat, fins a Vielha per retrobar-se amb els seus fills, després de proposar-li un d’ells, Adei, que l’anés a visitar en aquest mitjà de transport.

Dos acompanyants de luxe van cobrir el recorregut complet al costat de Vega: José Pascual Ortuño, organitzador pioner de l’Open d’Espanya de BTT Ultramarató; i Llibert Mill, actual campió d’Europa de BTT Ultramarató i vencedor en diverses edicions de la Pedals de Foc NonStop. Durant el recorregut s’hi van anar afegint ciclistes en diferents trams per col·laborar en aquest projecte.

En els últims quilòmetres el van acompanyar un dels seus fills i una persona que té aquesta malaltia

“Hem viscut moments molt emocionants, com quan hem passat per la població de Rialp, on Ana Suárez, una persona que pateix la malaltia del lupus, s’ha incorporat al grup per recórrer els últims 70 km”, va recordar ahir Pep Vega. Allà l’alcalde, Gerard Sabarich, li va entregar una samarreta commemorativa i personalitzada, en mostra d’agraïment.

Un altre dels moments especials per a Vega es va produir a Arties, quan a falta de 7 km per a l’arribada un dels seus fills, de 12 anys, es va unir al grup per completar el recorregut fins a la capital aranesa. A Vielha van ser rebuts per Juan Antonio Serrano, alcalde de Vielha i conselhèr de Torisme d’Aran.

Vega, que es va proposar aquest projecte solidari arran de la mort de la seua mare el 1997 a causa de l’esmentada malaltia, que ara com ara és incurable, va denominar aquest repte Kms XL Lupus i ja en va culminar l’any passat un altre al córrer a peu 220 km en tres etapes al voltant del Parc Nacional d’Aigüestortes.

tracking