SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Pogacar guanya l'etapa i Roglic és el nou líder

El suís Hirschi és caçat a 2 quilòmetres de la meta després de 100 d'escapada

Tadej Pogacar celebra el seu triomf en l’esprint de Laruns.

Tadej Pogacar celebra el seu triomf en l’esprint de Laruns.EFE / EPA / MARCO BERTORELLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eslovè Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) es va adjudicar ahir el triomf en la novena etapa del Tour, entre Pau i Laruntz, mentre que el seu compatriota Primoz Roglic (Jumbo-Visma) es va convertir en el nou líder de la prova, arrabassant el mallot groc a Adam Yates (Mitchelton-Scott). El ciclista de 21 anys, que dissabte es va quedar a 30 segons de vestir de groc, es va imposar en l’atapeïda arribada a Laruntz, en la qual va entrar en un grup de cinc ciclistes entre els quals es trobava Roglic, segon. El suís Marc Hirschi (Team Sunweb) va protagonitzar la gran escapada del dia, però va ser atrapat a menys de 2 quilòmetres per a la línia de meta i va haver de conformar-se amb el tercer lloc.

Hirschi es va destacar aviat en una jornada marcada pel mal temps. El pilot va anar neutralitzant els intents de fuga i només va cedir amb el llançat per Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) a menys de 100 quilòmetres per a meta. El francès va ser atrapat molt aviat per un grup de sis ciclistes, entre ells Imanol Erviti, i el Trek-Segafredo es va encarregar d’anul·lar l’escapada al veure un home del Movistar. Tot va saltar pels aires en ple ascens al coll de l’Hourcère.

El pilot es va trencar en tres grups, amb Roglic en el segon i Yates en el tercer. El grup capdavanter va ascendir a 10 unitats i en el quilòmetre 62 Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe) i Marc Hirschi (Team Sunweb) van marxar. Kämna va cedir, va ser engolit pel trio perseguidor i Hirschi va coronar en solitari el coll de l’Hourcère. Va passar també primer pel coll de Soudet i el d’Ichère, abans d’emprendre el decisiu ascens del coll de Maria Blanca. Amb 21 quilòmetres davant, Pogacar va llançar l’atac i Roglic, Landa i Bernal van sortir al darrere. El treball col·lectiu va donar fruits i van aconseguir caçar Hirschi a menys de dos quilòmetres de l’arribada. A 300 metres, Roglic va llançar l’esprint, que es va acabar emportant Pogacar.

L’organització comunicarà demà el resultat dels PCR L’organització del Tour comunicarà demà, abans de la sortida de la desena etapa, els resultats dels 650 tests PCR que els equips passaran avui durant la jornada de descans. L’organització expulsarà l’equip que tingui dos o més positius en una setmana. En l’etapa de dissabte alguns aficionats es van amuntegar davant els ciclistes, per la qual cosa l’Associació de Ciclistes Professionals va demanar al públic que animi de forma responsable.

tracking