AUTOMOBILISME GRAN PREMI D?ITÀLIA DE F1

Sainz, segon a Monza

El madrileny voreja la glòria després d'una espectacular persecució de 19 voltes al francès Pierre Gasly, que s'estrena com a guanyador || El líder Hamilton, sancionat amb un 'stop and go' de 10”

Pierre Gasly va obtenir la primera victòria d’un pilot francès en F1 des del 1996, amb Olivier Panis.EFE/EPA/LUCA BRUNO

L’espanyol Carlos Sainz (McLaren) va acabar segon ahir el Gran Premi d’Itàlia, el vuitè del Mundial de Fórmula 1, que es va disputar al circuit de Monza i que va acabar amb victòria, la primera de la seua carrera, del francès Pierre Gasly (Alpha Tauri). Sainz va firmar el seu segon podi a la F1 després d’una persecució de 19 voltes en la qual va retallar 3,5 segons a Gasly, però es va quedar a 4 dècimes d’atrapar-lo.

Gasly va aconseguir la seua primera victòria en F1 davant de Sainz, de 26 anys –el millor resultat del qual era el tercer de l’any passat en el Gran Premi del Brasil–, en una prova en què el canadenc Lance Stroll (Racing Point) va ser tercer i el líder del Mundial, l’anglès Lewis Hamilton (Mercedes), va acabar setè.

L’accident de Leclerc, que va destrossar les proteccions, va motivar la interrupció de la cursa a la volta 27

Una avaria de Magnussen en la volta número 20 va fer que saltés el safety-car. Es va reprendre la carrera en la volta 24, amb Hamilton al capdavant, seguit de Stroll –sense haver parat–, Gasly, Leclerc, Räikkönen i Giovinazzi, un grup de cinc davant de Sainz, setè.

L’accident de Leclerc, en la Parabòlica estavellant-se contra el mur de proteccions, va motivar una bandera roja, interrupció de la carrera, amb els cotxes de tornada al garatge. Va ocórrer en la volta 27 de les 53. Començava una altra cursa.

Lewis Hamilton va perdre totes les opcions quan comandava la cita per una sanció per entrar en boxs amb el pitlane tancat. I va ser llavors, amb una actuació estel·lar, quan el madrileny va superar les dificultats durant la cita per mantenir-se fins al final en la lluita pel triomf, encara que finalment va acabar segon per aconseguir el seu segon podi a la Fórmula 1 després del tercer lloc del Brasil el 2019. Sainz va firmar el podi número 101 per a Espanya en Fórmula 1.

Sainz va manifestar després de la carrera que estava “content”, encara que la victòria se li havia “escapat per molt poc” i “ha estat molt a prop”. “Estic content, la carrera ha estat una bogeria i el triomf ha estat molt a prop, perquè hi va hagut un moment, quan el safety-car (cotxe de seguretat) estava en pista, que jo era el líder virtual de la carrera”, va explicar el madrileny.

D’altra banda, el grup automobilístic francès Renault va anunciar ahir que a partir de la temporada 2021 el seu equip de F1, que comptarà amb l’arribada de l’espanyol Fernando Alonso, es dirà Alpine.