SEGRE

OLIMPISME TÒQUIO 2021

Els Jocs, el 2021 encara que la Covid estigui descontrolada

L'organització descarta la possibilitat de tornar a ajornar-los o cancel·lar-los

La majoria dels japonesos prefereix que la cita olímpica torni a ajornar-se.

La majoria dels japonesos prefereix que la cita olímpica torni a ajornar-se.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Jocs Olímpics de Tòquio se celebraran l’estiu que ve tant sí com no, independentment de la situació mundial per la Covid-19. El virus va obligar a suspendre l’esdeveniment esportiu per excel·lència el passat 24 de juliol i el Comitè Olímpic Internacional (COI) va prendre la decisió de passar-los a l’estiu del 2021, una data que no tenen intenció de tornar a canviar. El vicepresident del COI i president de la comissió de coordinació de Tòquio, John Coates, ha assegurat a l’agència AFP que els Jocs de Tòquio se celebraran “amb o sense coronavirus” i la gran inauguració serà el 23 de juliol del 2021. “Seran els Jocs que hauran conquerit la Covid, la llum al final del túnel”, afirma.

El tema d’aquests Jocs serà el “de la reconstrucció després dels estralls causats pel tsunami”, ha declarat Coates, en al·lusió al terratrèmol i al tsunami que van devastar el nord-est del Japó el 2011. Fins ara, els Jocs Olímpics només s’havien anul·lat en període de guerra. En principi, havien d’haver-se inaugurat el 24 de juliol, però els organitzadors van prendre la decisió històrica, el mes de març, de retardar-los a l’estiu del 2021, mentre el coronavirus es propagava per tot el món.

Les autoritats japoneses han deixat clar que no volen que els Jocs s’ajornin una segona vegada. Actualment, les fronteres del Japó segueixen en gran part tancades als estrangers i molts experts dubten que la pandèmia estigui sota control per a l’estiu vinent. Coates ha emfatitzat que el govern japonès “no s’ha rendit en absolut” després de l’ajornament, malgrat la “tasca monumental” del retard d’un any, tant a nivell econòmic com logístic.

“Abans de la Covid, Thomas Bach [president del Comitè Olímpic Internacional] va dir que eren els Jocs més ben preparats que mai havíem vist, les seus estaven gairebé totes acabades, ara estan acabades, el poble és increïble, tot està bé”, afegeix el vicepresident del COI. Segons diverses enquestes recents realitzades a la població nipona, una clara majoria de japonesos vol que els Jocs de Tòquio es retardin novament o que es cancel·lin a causa del coronavirus.

tracking