SEGRE

BÀSQUET LEB

Aranzana i Prado consideren Vekvagars el referent de l'equip, que veien “inabastable” a l'estiu

Aranzana i Prado consideren Vekvagars el referent de l'equip, que veien “inabastable” a l'estiu || El lituà, ex del Zalgiris, assumeix el rol de líder i assegura que “parlaré a la pista”

Kaspars Vekvagars, entre el tècnic Gustavo Aranzana i Joaquín Prado, director esportiu del club.

Kaspars Vekvagars, entre el tècnic Gustavo Aranzana i Joaquín Prado, director esportiu del club.XP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant Gustavo Aranzana, tècnic de l’ICG Força Lleida, com Joaquín Prado, director esportiu, es van desfer en elogis cap a Kaspars Vekvagars, el jugador que consideren el referent aquest any de l’equip. “És un luxe tenir Kaspars. Té un talent enorme i segur que disfrutarem molt amb ell. Ha volgut venir aquí per créixer i ser un jugador important”, va destacar l’entrenador val·lisoletà durant la presentació de la nova estrella lleidatana. Tampoc es va quedar curt Prado al referir-se al lituà. “Al principi d’estiu per a nosaltres era un somni, un jugador absolutament inabastable. Ens semblava inimaginable que poguéssim arribar a un jugador d’aquest nivell, però vam veure l’oportunitat i la vam aprofitar. Comptar amb ell aquesta temporada és una notícia fantàstica per al club”, va assenyalar el director esportiu, que va destacar, al marge de la seua qualitat, la polivalència (pot actuar de base i escorta) i l’experiència internacional. No endebades va arribar a jugar amb el Zalgiris i amb la selecció absoluta de Lituània.

Vekvagars va recollir el guant i va assumir el rol de líder. “Ho assumeixo, esclar que sí, faré tot el que l’entrenador em digui. Si vol que sigui un líder, ho seré”, va assenyalar. El lituà, de 27 anys, va dir que amb prou feines va dubtar quan se li va presentar l’oferta de Lleida. “Malgrat tenir altres ofertes, aquesta va ser la millor a nivell esportiu, perquè hi ha un bon entrenador i molta ambició.”

“Faré tot el que l’entrenador em digui. Si vol que sigui un líder, ho seré”, afirma el lituà

D’altra banda, Aranzana també va reconèixer obertament que la plantilla actual “és molt més completa” i va apuntar que “hem d’aconseguir no ser tan previsibles, tan robòtics, i que els dies dolents no es notin tant. Tenim més rotació i més variants en el joc i en qualitat física hem fet un pas de gegant. És molt millor que l’any passat, i això ens donarà més opcions”, va assegurar.

El jugador va donar positiu per Covid-19 en la prova PCR a què es va sotmetre divendres passat després d’arribar dels Estats Units per unir-se als entrenaments. Fins ara, els clubs encara no tenen cap protocol a seguir, una cosa que sorprèn molt Aranzana, que es va queixar que “cada equip faci el que li sembli”. “Caldria tenir un protocol com més aviat millor”, va reclamar.

tracking