SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

SOS de l'esport amateur

La falta d'un protocol consensuat per a la tornada de les competicions no professionals posa en perill la pròpia supervivència dels clubs || El cost dels tests que exigeix el CSD és inassumible

Primer partit amb públic a Espanya - El Barça d’handbol va obrir la Lliga Sacyr ASOBAL amb una ferma victòria a la pista de l’Helvetia Anaitasuna per 18-31. L’aforament estava limitat a uns 800 espectadors com a mesura de precaució per la ...

Primer partit amb públic a Espanya - El Barça d’handbol va obrir la Lliga Sacyr ASOBAL amb una ferma victòria a la pista de l’Helvetia Anaitasuna per 18-31. L’aforament estava limitat a uns 800 espectadors com a mesura de precaució per la ...TWITTER ANAITASUNA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió que va fer pública dimarts el Consell Superior d’Esports reconeixent que encara no hi ha acord en el protocol sanitari per a l’esport no professional està posant els clubs que competeixen a nivell estatal al límit de l’abisme. Les controvèrsies més grans rauen en l’elevat cost de les proves PCR que exigeix el CSD abans de l’inici de les competicions, i després, amb caràcter aleatori i reiteratiu, i tampoc hi ha acord final sobre la qüestió del públic, malgrat que el CSD va fer una última proposta que permetia la presència de fins a 1.000 espectadors a l’aire lliure i 500 en espais tancats.

Al bàsquet, el Cadí la Seu de la Lliga Femenina, l’ICG Força Lleida de LEB Or i el CB Pardinyes de LEB Plata estan pendents del protocol que encara no els ha remès la Federació. “Si ens cenyim a l’aspecte esportiu, que és el que em correspon, és un problema brutal. Estem en una situació en la qual apareixen positius en equips de LEB Or i LEB Plata que estan en pretemporada.

Ara no és un contratemps, però si passa durant la competició, encara no sabem què hem de fer. Estem pendents que la Federació Espanyola publiqui el seu propi protocol de cara a les competicions”, deia ahir Joaquín Prado, director esportiu del Força Lleida.

D’aquesta manca d’acord també se’n feia eco el president del Lleida Esportiu, Albert Esteve. “Sant tornem-hi!”, escrivia ahir a Twitter citant la nova reunió fallida d’ahir entre Govern central, COE, federacions i autonomies. En les competicions més modestes, d’àmbit català i local, les preocupacions són altres. Pel que fa al futbol, per exemple, se segueix el protocol marcat per l’FCF arran de les directrius del Procicat i Esports de la Generalitat. Així doncs, el president del CFJ Mollerussa, Jaume Vallverdú, que ja va haver d’aïllar un equip, posa el dit a la nafra.

“Si això passa en competició, com es farà? A més, sempre pot sorgir la picaresca d’algun equip que al·legui tenir positius per no jugar.” Una apreciació en la qual coincideix Gerard Caro, president de la UE Tàrrega, que fins ahir no va poder jugar ja que es van suspendre quatre partits de rivals amb casos positius. “La clau és la responsabilitat de cadascú. Si el jugador compleix en la seua vida quotidiana tot anirà bé”, afirma Caro.

En handbol, segons va assenyalar Txema del Rosal, director esportiu de l’Handbol Pardinyes, la Federació Catalana està complint “al peu de la lletra” el protocol.

“La nostra federació va ser la primera a publicar un protocol validat per Esports i l’UFEC. És important que l’esport pugui funcionar amb el mínim risc possible, però sabent també que el risc zero és impossible”, va concloure.

tracking