SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça fixa les eleccions per als dies 20 i 21 de març

Decisió de la directiva supeditada al fet que no prosperi una moció de censura

Leo Messi durant l’entrenament voluntari del Barça.

Leo Messi durant l’entrenament voluntari del Barça.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directiva del FC Barcelona va decidir ahir que les eleccions a la presidència se celebrin els dies 20 i 21 de març del 2021 i, a diferència d’altres anys i a causa de la crisi sanitària, s’hi podrà participar en diverses seus repartides per Catalunya.

L’anunci de les eleccions arriba en ple període de recollida de firmes per a una moció de censura impulsada per Jordi Farré, que suma més de 7.500 signatures de les 16.521 que necessita abans del dijous 17. La moció ha rebut el suport de persones de l’oposició pública a Bartomeu com Víctor Font, que ja ha anunciat que es presentarà a les eleccions, o de l’expresident Joan Laporta, que també va confirmar la candidatura.

El cap de setmana del 20 i 21 de març és el primer després de l’inici del període fixat pels estatuts del club per poder celebrar les eleccions un cop acabat el mandat de Josep Maria Bartomeu. Encara que tradicionalment s’han escollit dies amb partits al Camp Nou per als comicis, les circumstàncies excepcionals per la crisi sanitària han empès a variar el full de ruta.

En aquest sentit, la principal novetat és que les eleccions tindran lloc durant dos dies. A més, a causa de la Covid-19 i per preservar la salut dels socis, el club establirà punts de votació pel territori català, i no es descarta també situar-los a Espanya. Finalment, hi haurà vot per correu.

D’altra banda, a la junta celebrada ahir també es va proposar el 25 d’octubre, coincidint amb el Barça-Madrid de la Lliga, per a la celebració de l’assemblea de compromissaris, en què s’han d’aprovar els comptes de l’última temporada, que es veuran afectats per la pandèmia, i el pressupost de la pròxima, que es veurà reduït en un 30 per cent respecte al que es previa inicialment.

tracking