SEGRE

GIMNÀSTICA RÍTMICA

La sicorista Júlia Puntos, a l'elit

La gimnasta de 12 anys ingressa com a interna al CAR de Sant Cugat i serà l'única lleidatana de rítmica del centre || La segueix la seleccionadora estatal

Júlia Puntos, dimecres passat als voltants de les instal·lacions del Sícoris Club.

Júlia Puntos, dimecres passat als voltants de les instal·lacions del Sícoris Club.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gimnasta del Sícoris Club Júlia Puntos Longán entrarà aquest diumenge com a interna al CAR de Sant Cugat on, a partir de dilluns, formarà part del selecte grup d’esportistes becats en aquest Centre d’Alt Rendiment. Serà l’única lleidatana en la modalitat de rítmica perquè en artística també hi ha entrat Ares López Gilart, gimnasta de 13 anys del Club Gimnàstic Lleida, tal com ja va informar aquest diari.

La Júlia, que el curs passat va entrar a formar part del Grup de Tecnificació i Seguiment de la Federació Catalana de Gimnàstica per entrenar-se dos dies a la setmana al CAR, ho farà ara com a interna i s’exercitarà matí i tarda, a més de compaginar els estudis de primer d’ESO al mateix centre. “M’entrenaré igualment sis hores al dia com ja feia ara quan hi anava dos dies a la setmana, però serà tot millor perquè no hauré de traslladar-me”, explica la Júlia, que ha estat campiona de Catalunya i novena a l’Estatal de l’any passat en cèrcol i mans lliures.

Una de les entrenadores al club, Núria Artigues, va ser campiona d’Espanya i suplent d’Almudena Cid

Aquest any, malgrat el confinament, ha format part dels controls de seguiment, primer de forma telemàtica i després presencial a València, que ha dut a terme la seleccionadora estatal d’individual, Alejandra Quereda.

La seua principal entrenadora al grup de competició del Sícoris és Núria Artigues, que va estar a començaments de la dècada del 2000 al CAR de Sant Cugat i va ser tres vegades campiona d’Espanya, a més de competir en Mundials, Copes del Món i Trofeus de Grand Prix. “Si no vaig anar a uns Jocs va ser perquè era suplent d’una noia anomenada Almudena Cid”, s’afanya a dir la Núria mentre esbossa un somriure i admet la qualitat de l’exgimnasta vitoriana que va ser quatre vegades olímpica. Per a Artigues, la seua pupil·la Júlia Puntos, que es va iniciar en aquest esport amb sis anys, “ho té tot per arribar al que ella es proposi en la gimnàstica rítmica”. “És molt treballadora i responsable. Ja li vèiem un do especial al veure-la competir fa tres anys quan llavors pertanyia al CN Lleida”, remarca l’entrenadora.

Les preferències de la Júlia són la pilota i les maces. I té com a referent l’exgimnasta russa, Margarita Mamún, or olímpic a Rio 2016. “Era molt elegant”, afirma.

Una secció del club amb més de cent nenes d’entre tres i setze anys El Sícoris és, juntament amb el Patricia, el club lleidatà en el qual la gimnàstica rítmica ha tingut un gran protagonisme. La secció sicorista compta actualment amb prop de 120 nenes amb edats compreses entre els 3 i els 16 anys. Van tenir fins fa poc universitàries però es van retirar perquè en aquest esport, tret de comptades excepcions, a l’arribar a la vintena ja es considera veterana la gimnasta. La secció es divideix entre les nenes del grup d’iniciació que compta amb cinc entrenadores (Alicia Jofre, Elena Boquet, Paula Piñol, Clara Carmona i Carlota González) i les de competició, que són entrenades per Núria Artigues, Alba Bagué, Laia Reig i Alicia Jofre, que exerceix als dos grups.

tracking