ATLETISME CARRERES POPULARS

Cita excepcional a Térmens

La Cursa de la Diada, primera prova en 6 mesos de la Lliga Ponent, mentre continua el degoteig de suspensions || Inscripció limitada a 250 atletes, sortida esglaonada i mascareta abans de córrer

Els participants van celebrar poder tornar a competir.

Els participants van celebrar poder tornar a competir.MAITE MONNÉ

La Cursa de la Diada de Térmens va suposar ahir la tornada de la competició a la Lliga Ponent de carreres populars, el punt final a sis mesos d’espera per als atletes, que van haver d’adaptar-se a la seua nova normalitat. La cursa va haver d’adaptar-se als protocols de seguretat sanitària, de manera que es van limitar les inscripcions a 250 participants i els atletes van prendre la sortida de forma escalonada, cada vint segons en grups de cinc i ordenats per registres acreditats. Durant la carrera, els atletes van haver de mantenir també la distància de seguretat de dos metres, i obrir-se per als avançaments. Per accedir al punt de sortida, els atletes van passar per un control de temperatura i van haver d’utilitzar mascareta, així com al finalitzar la carrera. Els espectadors també van haver de dur mascareta. Un altre dels canvis importants va ser la zona de sortida i arribada, situada al polígon La Noguera, cosa que va variar el sentit del recorregut i la carrera va ser molt més ràpida. Els més ràpids a la prova de 10 km van ser Xavi Tomasa (Inverse Team) i Rosamari Carulla (Altan Wear La Guineu), atleta de Vilanova de Bellpuig. Tomasa, que va acabar amb un registre de 31:19, va superar Mohamed El Ghazouany (CE Seu Vella) i Ricard Pastó (Xafatolls). Carulla, amb un crono de 40:19, es va imposar a Núria Ribalta (Xafatolls) i Marta Segura (Tuga Active Wear). La Cursa de la Diada de Térmens no suposa que el calendari de la Lliga es reprengui, ja que continuen suspenent-se diverses carreres. Tant és així que podria dir-se que la prova de Térmens va ser ahir una excepció dins de la tendència. Sense anar més lluny, aquesta setmana s’ha suspès la Mitja Marató de Lleida, prevista per al novembre.