SEGRE

DEPORTES

Una Lliga atípica

La temporada comença avui condicionada pel protocol per respondre a la Covid amb cinc canvis permesos i la possibilitat de suspendre partits i jugar en estadis alternatius || Més incertesa que il·lusió al Barça després d'intentar anar-se'n un frustrat Messi

Una Lliga atípica

Una Lliga atípicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaLiga Santander donarà avui inici a la nova temporada 2020-21, amb el Reial Madrid defensant títol, amb Leo Messi encara com a emblema del FC Barcelona i també amb l’objectiu de recuperar la seua millor brillantor per tenir l’anhelat protagonisme internacional en una campanya que arrancarà encara amb l’amenaça de la pandèmia de coronavirus. Sens dubte, la Covid-19 pot marcar el que passi a la gespa. Ja ho ha fet en aquestes escasses setmanes de pretemporada. Molts equips s’han vist i es veuran afectats en forma de baixes per confinament.

El torneig domèstic va tancar la campanya 2019-20 el 19 de juliol i, al cap de menys de dos mesos –encara que LaLiga SmartBank no va acabar fins al 23 d’agost després del cas Fuenlabrada–, torna a posar-se en marxa amb una edició simbòlica, la 90a, que es torna a presentar oberta i plena d’incògnites.

L’equip de Koeman no començarà la Lliga fins a la tercera jornada, el 27 de setembre amb el Vila-real

L’argentí es queda contra la seua voluntat i diu mentider a Bartomeu al no complir la paraula donada

L’inici de La Liga ja és per si mateix atípic, ja que el primer amistós de pretemporada del Barça (avui a les 19.00 hores amb el Nàstic a l’estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva Joan Gamper) es jugarà una estona després que s’hagin disputat els primers punts de La Liga 20-21. Cap equip que ha estat immers al final estiuenc de les competicions europees juga aquest cap de setmana la primera jornada i, sense l’atenció dels grans, el focus és lluny de l’inici de lliga.

Fins que s’incorporin Barça, Atlètic i Sevilla (en la tercera jornada sent el partit del Barça amb el Vila-real a casa el 27 de setembre) i el Reial Madrid (a la segona), la resta d’equips ja conviuran amb tota una sèrie de novetats que van acordar adoptar LaLiga i la RFEF, abans de tornar a barallar-se pels partits els divendres i els dilluns (de moment vetats per Competició, encara que LaLiga ha recorregut al CSD).

D’altra banda, per conviure amb el coronavirus, de les dos grans excepcionalitats que es van introduir per acabar l’última temporada, es mantindran els cinc canvis i les convocatòries de vint-i-tres futbolistes. Cada equip ha hagut de proposar un estadi alternatiu per si la seua ciutat està confinada i, a més, el temps d’arribada obligatòria dels equips als estadis s’ha reduït de noranta a quaranta-cinc minuts. LaLiga ha previst també que cada equip pugui suspendre un partit abans de la jornada 30 si la incidència de la Covid fos preocupant. Per evitar haver de suspendre o perdre un partit per la Covid, els clubs hauran de tenir un mínim de cinc jugadors professionals de la primera plantilla (sense incidència del coronavirus continuaran sent set) i un mínim de tretze jugadors amb els del filial.

Per la seua banda, el Barça encara aquesta temporada amb més incertesa que il·lusió, amb l’objectiu de recuperar el tron perdut de males formes la campanya passada i amb un nou cicle, amb l’heroi Ronald Koeman a la banqueta, però que s’obre amb un Leo Messi enfadat al no poder abandonar una nau que va tocar fons amb Quique Setién.

La pandèmia de coronavirus va afectar un Barça que va afrontar un canvi de tècnic estèril. La directiva de Josep Maria Bartomeu va optar per posar fi als dos anys i mig d’Ernesto Valverde, que tenia líder l’equip a la Lliga, però al qual s’acusava d’oferir un futbol cada vegada més opac.

El club va apostar per Setién per donar aire nou però el projecte va acabar de mala manera, amb el títol perdut contra el Reial Madrid i un més que dolorós adéu a la Champions amb el Bayern i el vergonyós 2-8.

I del pedaç a l’heroi de Wembley 1992. El Barça s’encomana a un Ronald Koeman que sembla disposat a canviar les coses en un vestidor que, encara que poc, es rejovenirà, dirà adéu a algun pes pesant i que finalment comptarà amb Leo Messi. El 10 s’hi ha quedat de mala gana i el neerlandès haurà de reconquerir-lo i convèncer-lo per tornar a liderar un projecte guanyador.

Messi no va aconseguir el desig de sortir gratis, però va deixar clar que estava fart d’un Barça sense projecte i ple de pedaços culpant directament la directiva de Josep Maria Bartomeu. L’argentí, finalment, s’ha quedat contra la seua voluntat. No sense abans qualificar de mentider Bartomeu per no haver complert la paraula donada de facilitar la seua marxa al final de la passada campanya.

Hi ha també incertesa per saber si Koeman apostarà pel planter. D’aquestes perles que demanen ser polides per poder brillar, destaca Ansu Fati. L’extrem de disset anys, que ja ha debutat amb la selecció espanyola absoluta sent el més jove golejador, és la il·lusió del barcelonisme personificada. En ell, molts veuen el relleu de Messi, amb el qual espera formar una societat semblant a la que formava amb l’enyorat Neymar.

També s’espera molt de Griezmann. El gran fitxatge de l’estiu passat ha deixat molt a desitjar escorat a la banda esquerra i sembla que Koeman el posarà més centrat per esprémer més les seues qualitats.

tracking