El Vila-sana pren avantatge

Maria Porta, a falta de 9 segons per al final, dóna la victòria a les del Pla en un partit molt igualat en el qual les locals sempre van dominar || La tornada es disputarà aquest dijous

Una jugadora del Vila-sana se’n va per velocitat d’una rival i es disposa a encarar la porteria.AMADO FORROLLA

El Vila-sana va prendre avantatge a l’eliminatòria de quarts de la Lliga Catalana contra el Cerdanyola gràcies a un gol in extremis de Maria Porta a falta de 9 segons per a la conclusió que va desfer l’empat a 3 que figurava al marcador després d’un duel intens i molt igualat.

Caldrà esperar el desenllaç al partit de tornada, que està fixat per al dijous dia 17 a Cerdanyola a les 21.30 hores. El matx va començar amb un Cerdanyola més ben situat a la pista i, de fet, les dos primeres accions de perill van anar a càrrec de les visitants amb sengles faltes directes a les quals va respondre amb seguretat la portera internacional del Vila-sana, Anna Ferrer.

Passat l’ensurt inicial, les de Jordi Capdevila van agafar les regnes del joc i van dominar el rival durant pràcticament tota la primera meitat. Fruit d’això van arribar els gols de les locals de forma gairebé seguida. Primer va ser la golejadora Victòria Porta la que va inaugurar el lluminós al 15 i un minut després era l’argentina Jimena Ortiz la que situava amb un bon avantatge de 2-0 les del Pla d’Urgell. No obstant, el Cerdanyola va aconseguir arribar viu al descans gràcies a Adriana Gutiérrez, que va posar el 2-1 a falta de gairebé sis minuts per a la pausa.

A la segona part, les barcelonines van reaccionar i van posar en un compromís les de Jordi Capdevila. Tot just reprendre’s el joc, el Cerdanyola aconseguia per mediació de Dai Silva l’empat a 2. Aquest resultat es va mantenir durant bona part de la segona meitat, en què el joc es va convertir en un estira-i-arronsa del qual va sortir beneficiat el Vila-sana.

Joana Comas va aconseguir el 3-2 a 5’35”, Dai Silva el 3-3 a falta d’1’21” i el deliri a les locals va arribar amb el 4-3 de Maria Porta quan només quedaven 9 segons.

Després de l’encontre, el tècnic Joan Capdevila va assenyalar que “el millor de tot és que hem sabut competir fins al final en un partit molt exigent i les sensacions són molt bones. Poder jugar partits d’aquest nivell amb equips com el Cerdanyola és per a nosaltres sensacional”.

Primera retransmissió en directe de Lleida TV a l’equip del Pla Les càmeres de Lleida Televisió van retransmetre en directe per primera vegada un partit del Vila-sana, l’equip sostre de l’hoquei patins femení lleidatà que juga a la màxima categoria, l’OK Lliga. Va ser la primera de moltes retransmissions, atès que Lleida TV oferirà tots els encontres a casa de les del Pla d’Urgell aquesta temporada.