SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Triomf del danès Andersen abans de la muntanya

Va vèncer a Lió a l'escapar-se a 3 km de la meta, i l'eslovè Roglic segueix líder

Primoz Roglic ahir retirant-se del podi després del protocol.

Primoz Roglic ahir retirant-se del podi després del protocol.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El danès Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) es va adjudicar ahir la catorzena etapa del Tour de França, disputada entre Clarmont d’Alvèrnia i Lió sobre 194 quilòmetres, i per la seua part l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) va conservar el mallot groc abans de l’arribada de l’alta muntanya.

Després que el pilot atrapés els escapats a falta de molt poc per a Lió, Kragh Andersen, de 26 anys, va aprofitar els dubtes al grup per fugar-se a tres quilòmetres de la meta. Ningú va aconseguir atrapar-lo i va entrar sol amb un temps de 4:28:10, cosa que donava al Sunweb el segon triomf d’etapa en aquesta ronda gal·la.

A 15 segons del guanyador, va entrar el gruix del pilot, on hi havia, entre d’altres, Roglic. Així, l’eslovè es mantindrà a la primera plaça de la general abans de l’arribada de l’alta muntanya, amb 44 segons d’avantatge sobre el seu compatriota Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) i 59, 1:10 i 1:12, respectivament, sobre el trio de colombians format per Egan Bernal (INEOS), Rigoberto Urán (Education First) i Nairo Quintana (Arkea).

Ja sense el francès Romain Bardet (AG2R La Mondiale) en carrera, després d’abandonar al tenir una commoció cerebral per una caiguda aquest divendres, els corredors van afrontar una etapa en què Stefan Küng (Groupama-FDJ) i Edward Theuns (Trek-Segafredo) van saltar primer, i van coronar junts la Côte du Château d’Aulteribe. A només onze quilòmetres, el belga Tiesj Benoot (Team Sunweb) va llançar un atac a què només va respondre l’alemany Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe).

El francès Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) i el belga Thomas de Gendt (Lotto Soudal) van provar també sort, però els quatre van acabar neutralitzats. Enmig de la cautela dels últims quilòmetres, Kragh Andersen va aprofitar per escapar-se i aconseguir un avantatge que resultaria ja insalvable als carrers de Lió. Avui tornarà la muntanya en la quinzena etapa, que començarà a Lió i finalitzarà en el Grand Colombier després de 174,5 durs quilòmetres; l’últim ascens del massís es disputarà a partir de Culoz. Després de l’esforç, dilluns els corredors tindran jornada de descans.

tracking