SEGRE

ATLETISME CAMPIONATS D?ESPANYA ABSOLUTS

El lleidatà Bernat Erta, campió d'Espanya en 400 metres amb marca personal

En 400 amb 46”19, i Aleix Porras aconsegueix el bronze en 400 tanques

Bernat Erta Majó, amb la medalla d’or, i Aleix Porras Cantons, amb la de bronze.

Bernat Erta Majó, amb la medalla d’or, i Aleix Porras Cantons, amb la de bronze.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atletisme lleidatà va brillar amb més força que mai als Campionats d’Espanya absoluts a l’aire lliure en què el quatrecentista Bernat Erta Majó es va proclamar campió d’Espanya amb 19 anys i, a més, ho va aconseguir establint una millor marca personal de 46”19, amb la qual va rebaixar en cinc centèsimes la que posseïa des del juliol de l’any passat quan va aconseguir la medalla de plata a l’Europeu sub-20 de Suècia. La jornada d’ahir es va arredonir per a l’atletisme de Lleida amb el meritori bronze d’Aleix Porras Cantons als 400 metres tanques, malgrat que el mateix atleta d’Alpicat reconeixia que no era el premi que esperava, ja que les seues aspiracions eren més grans. La tercera medalla lleidatana la va aconseguir el velocista Arnau Monné, també de bronze, dissabte en els 100 metres. La trajectòria de Bernat Erta continua sent meteòrica. De fet, comptava amb moltes opcions d’haver estat olímpic aquest estiu si no hagués estat per la pandèmia i amb més motiu aspira a ser-ho el 2021 formant part del relleu espanyol 4x400 si aquest es classifica per a Tòquio. Plata amb el 4x400 a l’Europeu absolut indoor del 2018, ara ja afegeix al palmarès el títol d’Espanya absolut.

Bernat recordava que “ha estat un any molt difícil per la Covid, per això per a mi aquest triomf és molt especial. Ser campió absolut i fer-ho amb millor marca personal és per estar supercontent. No puc demanar res més”.

El lleidatà va al·ludir a l’“esforç i sacrifici que hem hagut de fer aquests mesos el meu entrenador [el seu pare, Quim] i jo entrenant-me com s’ha pogut. Al final tot ha valgut la pena”. Sobre els seus objectius, va ressaltar que “sóc un atleta que no es posa mai límits. Sé que faltava gent important, però seguiré intentant-ho any rere any. El que em motiva ara és el relleu 4x400 i les competicions internacionals”. Per la seua part, Aleix Porras, bronze en 400 tanques amb 51”18, indicava abans d’anar-se’n d’aquí a uns dies a Grècia per exercir voluntariat que “espero que la temporada que ve sigui millor i puguem treballar millor. El campionat no ha estat el que esperava i, en general, la temporada no ha estat la que esperava. Em recuperava d’una lesió i després va venir el confinament”.

Bernat Erta Majó, amb la medalla d’or, i Aleix Porras Cantons, amb la de bronze.

Bernat Erta Majó, amb la medalla d’or, i Aleix Porras Cantons, amb la de bronze.SEGRE

tracking