SEGRE

FUTBOL CORONAVIRUS

Dos equips de futbol de la província de Lleida es retiren per por a la Covid

La situació sanitària porta el Benavent a no inscriure's i el Rialp a suspendre els seus partits de l'inici de temporada || Consideren que els protocols no garanteixen la seguretat dels jugadors

Les grades del Municipal de Tàrrega es van pintar guardant les distàncies entre els espectadors.

Les grades del Municipal de Tàrrega es van pintar guardant les distàncies entre els espectadors.FRANCESC GASULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre la major part dels clubs es preparen per al retorn de l’esport, altres –com el Benavent i el Rialp de futbol– assumeixen la difícil decisió de no inscriure’s per a la pròxima temporada el primer i, en el cas del segon, de suspendre els entrenaments i les primeres jornades de Lliga. La situació sanitària requereix màxima prudència i genera una incertesa que alguns prefereixen eludir.

“La salut és el primer”, raonen els dirigents d’aquests equips, mentre que d’altres van iniciar més tard del que estava previst la pretemporada i no precisament molt convençuts. “Després de la reunió que vam mantenir els clubs amb la federació a començaments de setembre no ens va quedar cap altra sortida. Estàvem gairebé obligats a començar perquè gairebé ningú ens va secundar en l’aturada”, admet Javi Ventaja, president de l’Sporting de Pinyana, un dels primers que van anunciar que suspenia l’inici de pretemporada, a què després es van afegir el Castellserà, el Sudanell, el Tremp i el Pobla, entre altres.

Hi ha equips que ja juguen amistosos amb públic, com avui l’Alcarràs, complint les mesures

Tots, encara que tard, ja han començat l’activitat. Però en el cas del Benavent la decisió de no inscriure’s aquesta temporada és ferma.

“Ho vam parlar la junta i l’ajuntament i el primer és la salut, a més que els protocols són molt confusos. Així que assumim la multa i el descens de categoria a Quarta Catalana que ens imposin. Veiem incompatible i un disbarat que es prohibeixin les reunions de més de deu persones i que vagis amb mascareta pel carrer encara que vagis sol i, en canvi, juguin 22 persones en un terreny de joc amb constants contactes. O que no puguin dutxar-se allà a les instal·lacions i, tanmateix, tornin del partit quatre al mateix cotxe i sense haver-se dutxat”, va assenyalar el president del Benavent, Ivan Florensa, que al costat d’un grup d’amics va recuperar el futbol a la població del Segrià amb el nom de CE Benavent després d’un any de la desaparició el 2010 de l’històric FC Benavent quan aquest jugava a Tercera divisió.

Pel que fa al Rialp, a través de les xarxes socials, també al·ludeix que “la norma que dicta la responsabilitat de l’aplicació de les mesures de seguretat als clubs ens obliga a prendre aquesta decisió”.

Les dificultats i els costos que comporten els protocols es fa molt complicat de complir a molts clubs.

Hi ha, en canvi, altres equips que estan jugant amistosos amb públic i afrontant totes les mesures sanitàries pertinents. Ha estat el cas del Tàrrega, que ha reunit 150 i 360 espectadors en dos partits, i de l’Alcarràs, que jugarà aquesta nit davant del Palau d’Anglesola (21.00).

Més de 2.700 amistosos de futbol i futbol sala a Catalunya La Federació Catalana de Futbol va comunicar ahir que des de l’arrancada del nou curs, a començaments d’agost, els camps i pavellons del voltant de Catalunya han disputat un total de 2.726 amistosos de futbol i futbol sala amateur i base, tant masculí com femení. D’aquests, 2.370 corresponen a futbol, mentre que 356 són de futbol sala.

Així mateix, especialment notable ha estat l’increment de partits al llarg de l’última setmana, en la qual s’han jugat més de 1.700 encontres, la majoria dels quals concentrats al llarg del pont de la Diada.

tracking