SEGRE

FUTBOL PRETEMPORADA PRIMERA CATALANA

Confinat el Mollerussa pel positiu d'un jugador rival

De l'Igualada, que es continua entrenant i només ha aïllat quatre futbolistes

El Mollerussa va fer ahir tests serològics a jugadors i tècnics de la primera plantilla.

El Mollerussa va fer ahir tests serològics a jugadors i tècnics de la primera plantilla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jugadors i cos tècnic de la primera plantilla del CFJ Mollerussa es troben confinats des d’ahir al matí quan des del CAP de la capital del Pla d’Urgell es va comunicar al president del club, Jaume Vallverdú, i al director tècnic i entrenador de l’equip, Josep Maria Turull, que un jugador de l’Igualada, rival contra el qual havien disputat un amistós dijous passat, havia donat positiu en les proves PCR. És el primer cas que ha transcendit d’un equip sènior lleidatà que hagi d’estar aïllat per un positiu de coronavirus, encara que el mateix Mollerussa ja ho va experimentar amb un equip del seu planter setmanes enrere. Davant d’aquest fet, el Mollerussa es va veure obligat a cancel·lar el partit amistós que havia de disputar ahir a la nit davant del Torrefarrera i ha suspès totes les seues activitats a l’espera del que ordenin les autoritats sanitàries.

El jugador de l’Igualada tenia símptomes de febre divendres passat, l’endemà de jugar el partit que en el seu cas van ser uns 30 minuts sobre el terreny de joc, per la qual cosa se li va fer el test, que va resultar positiu. L’Igualada va fer la prova a uns altres tres companys que van compartir cotxe amb ell i només un va donar negatiu, però el club de l’Anoia va prendre la decisió d’aïllar-lo igualment com els altres. La resta de la plantilla ha pogut, mentrestant, continuar entrenant-se al donar negatiu en les proves serològiques que fa el mateix club.

Segons el president de l’Igualada, Francesc Jorba, “quan una persona dóna positiu cal centrar-se en els contactes estrets en les anteriors 48 hores. El protocol marca que un contacte estret (alta probabilitat de contagi) es produeix quan s’arriba a estar més de quinze minuts a menys de dos metres de la persona que està infectada, tant si es porta mascareta com si no”.

L’Igualada ja havia tingut un altre cas positiu a finals d’agost en la sèrie de proves que realitzen els seus jugadors i tècnics. L’afectat va estar aïllat durant els catorze dies preceptius, els entrenaments es van ajornar i es van cancel·lar els encontres amistosos acordats aquells dies, entre els quals un contra l’Atlètic Lleida.

Els jugadors del Mollerussa, després de comunicar-los que mitjançant els rastrejadors havien detectat el contacte del jugador de l’Igualada amb ells en l’esmentat partit, es van sotmetre als tests PCR. “Va ser una cosa molt immediata. Ens van comunicar el que passava a les onze del matí i una hora després ja ens estaven fent les proves”, va manifestar l’entrenador i director esportiu del Mollerussa, Josep Maria Turull. A més, des del mateix club del Pla també es van fer proves serològiques a jugadors i tècnics.

tracking