FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Messi s'estrena com a golejador amb un doblet

Coutinho també marca davant del Girona en el segon amistós blaugrana

Leo Messi controla la pilota davant de Gumbau i Ibrahim Kebe, jugadors del Girona.EFE / ENRIC FONTCUBERTA

Un doblet de Messi i un gol de Coutinho van certificar la segona victòria (3-1) del Barça en pretemporada, aquesta vegada a costa del Girona, que va mantenir el tipus en diverses fases malgrat la superioritat blaugrana. Koeman va apostar de nou per un 4-2-3-1, amb Busquets i De Jong en el doble pivot, i va allargar el seu onze titular durant una hora, 15 minuts més que contra el Nàstic, on van jugar dos equips completament diferents en cada meitat.

Coutinho, rehabilitat pel tècnic, va avisar a l’inici del duel amb un tret que es va estavellar contra el travesser després de rebotar en la defensa blanc-i-vermella. També ho va fer Messi, als 20 minuts, amb una rematada a centrada del mateix Coutinho, que entre el porter Juan Carlos i la defensa del Girona van refusar per evitar el primer gol dels blaugranes. Tanmateix, en la jugada següent, Coutinho va marcar a plaer després d’una combinació entre Leo Messi i Trincao (1-0). És el segon gol del futbolista brasiler en la pretemporada. Messi, més participatiu que en el primer amistós, va marcar el segon gol del Barça, en l’última jugada abans del descans. Va ser amb un cacau ajustat amb la dreta, des de la frontal, que va tocar al pal abans de besar la xarxa (2-0). Una pèrdua de De Jong a l’inici de la segona meitat l’aprofitava Sáiz per retallar distàncies (2-1). El Girona va semblar animar-se per moments i es va atansar amb més perill a la porteria defensada per Neto. Però l’alegria amb prou feines va durar 5 minuts a l’equip de Francisco. El que va tardar Messi a marcar el tercer, amb un altre xut des de la frontal, aquesta vegada amb l’esquerra, que va desviar la defensa blanc-i-vermella per despistar Juan Carlos. Jairo i Samu Sáiz van intentar posar a prova Neto abans de l’hora de joc i que Koeman renovés tot l’equip blaugrana. Pedri va reivindicar atreviment amb dos rematades que Suárez, substitut de Juan Carlos, va evitar que acabessin en gol amb dos grans accions. Dembélé, un altre dels animadors de l’última mitja hora, també hauria pogut marcar en una gran jugada individual abans de disparar alt quan ho tenia tot de cara. El Barça va afinant la posada a punt per tornar a la competició i Koeman perfila l’equip que vol. Luis Suárez va tornar a quedar-se fora de la convocatòria.

barcelona

Barcelona i Madrid es veuran les cares per primera vegada en la història en la primera jornada de la Primera Iberdrola del futbol femení estatal, segons va oferir el sorteig celebrat ahir a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas. El conjunt blaugrana, que dirigeix el lleidatà Lluís Cortés, començarà la defensa del títol el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre amb el nou clàssic femení després de l’absorció per part del club madridista del Tacón. El primer duel serà a la Ciudad Deportiva de Valdebebas, mentre que el de l’Estadi Johan Cruyff serà a finals de gener del 2021.

En el cas que s’hagués de suspendre la competició a causa de l’evolució de la pandèmia, la temporada es declararà nul·la si no s’han disputat més de la meitat de les jornades. Si s’han jugat més del 50% dels partits, la classificació d’aquell moment serà la que determinarà el campió, així com els quatre equips que descendeixen.

D’altra banda, la Covid-19 introdueix modificacions com l’augment a cinc del nombre de canvis i l’ampliació de les fitxes professional fins un mínim de 14 (abans eren 12).

Mentrestant, la UEFA va ajornar ahir fins al novembre l’inici de la Lliga de Campions femenina, encara que el Barça entrarà directament en setzens.