SEGRE

FUTBOL CORONAVIRUS

Els jugadors del Mollerussa, confinats fins al dia 24

El Mollerussa veu “una injustícia” que l'Igualada, amb 3 positius, es pugui entrenar i demana unitat de criteris a Salut || El cap mèdic del Consell Català diu que els de l'Anoia s'haurien de confinar

Un jugador de l’Igualada es disposa a picar la pilota amb un defensa del Mollerussa darrere.

Un jugador de l’Igualada es disposa a picar la pilota amb un defensa del Mollerussa darrere.CFJ MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“L’Igualada té tres positius a la plantilla i la resta de jugadors de l’equip s’entrenen tranquil·lament. A nosaltres, que no en tenim cap, en canvi, no ens deixen jugar i hem d’estar confinats. No entenc la disparitat de criteris que hi ha en 60 km que separen una població de l’altra. Per què a l’àrbitre no li han dit res? I al restaurant de Mollerussa on van estar sopant els jugadors de l’Igualada per què tampoc no li han dit res?” Aquestes són algunes preguntes que es feia ahir en veu alta el director esportiu i entrenador de la primera plantilla del Mollerussa, Josep Maria Turull, sobre el positiu d’un jugador de l’Igualada, detectat al sentir-se malament i amb febre l’endemà d’haver disputat l’equip de l’Anoia un amistós dijous dia 10 davant del conjunt de la capital del Pla d’Urgell, tal com va informar ahir SEGRE.

L’Igualada va fer la prova a tres companys que comparteixen cotxe amb ell i només un va donar negatiu, però el club de l’Anoia va prendre la decisió d’aïllar-lo com els altres. La resta de la plantilla ha pogut, mentrestant, continuar entrenant-se després de donar negatiu en les proves serològiques que va fer el club.

El doctor Daniel Brotons, cap de la Unitat d’Esport i Salut del Consell Català de l’Esport, va dir sobre això en declaracions a aquest diari que “per defecte, un equip és un grup de convivència estable i quan surt un positiu han de confinar-se tots els jugadors, no només alguns. Si torna a jugar l’Igualada pot encomanar més persones perquè algun dels seus jugadors que encara no ha donat positiu pot fer-ho en qualsevol moment. Complir el confinament és molt important”.

El Mollerussa va emetre ahir un comunicat en el qual demana “una unitat de criteris en els procediments i requeriments per part de les autoritats competents, ja que com a club i responsables de més de tres-cents cinquanta membres entre jugadors i entrenadors, se’ns fa molt complicat fer entendre aquesta disparitat de criteris que s’han produït”.

El president del club, Jaume Vallverdú, va mostrar la seua “perplexitat per aquesta falta d’unitat de criteris entre les diferents zones sanitàries”. En aquest sentit, va eximir de culpa l’Igualada. “Ells s’han limitat a fer el que els diuen. Amb ells no tenim cap problema ni els acusem de res. El que fa més mal és que estan en joc situacions laborals i professionals perquè alguns dels nostres jugadors treballen i d’altres són estudiants”.

Vallverdú també va expressar el desig que “aquest cas serveixi perquè s’unifiquin els criteris”.

Segons l’entrenador Josep Maria Turull “el mal esportiu és molt gran. Quan ens tornem a entrenar només podrem jugar un amistós perquè el següent cap de setmana ja començarà la Lliga. I a sobre venim d’estar més de sis mesos aturats. La planificació quedarà molt ressentida”.

Kiko: “Ja no sé què dir a la feina, és la tercera vegada que em confinen”

Salvador Tàpies, el sobrenom futbolístic del qual és Kiko, és el capità del Mollerussa i emblema del club amb onze temporades defensant els colors de l’entitat. Viu a Bellvís i és la tercera vegada que el confinen. La primera vegada va ser perquè la seua mare, que treballa en una residència d’ancians, va donar positiu. La segona perquè un jugador de l’equip cadet del Mollerussa, que entrena, també va donar positiu. Aquesta és la tercera i l’única que no entén. “Ja no sé què dir a la feina [és tècnic de laboratori a Sidamon]. No té cap lògica. Estic d’acord que la salut és el primer, però o ens confinen a tots o a cap. Ens vam fer tests serològics (dimecres) i van donar negatiu i quan ha transcorregut entre el setè i el desè dia la fiabilitat és molt alta”.

Un jugador de l’Igualada es disposa a picar la pilota amb un defensa del Mollerussa darrere.

Un jugador de l’Igualada es disposa a picar la pilota amb un defensa del Mollerussa darrere.CFJ MOLLERUSSA

tracking