SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Hi haurà moció de censura

L'oposició a Bartomeu aconsegueix 20.731 firmes, 4.000 més de les necessàries i la xifra més alta en la història del club || Si es validen les suficients, el soci votarà sobre la continuïtat del president

Els impulsors de la moció de censura mostren la seua alegria durant la presentació de les firmes.

Els impulsors de la moció de censura mostren la seua alegria durant la presentació de les firmes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els impulsors de la moció de censura contra el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i la seua junta directiva van presentar ahir a la tarda un total de 20.731 firmes a les oficines del club, la qual cosa suposa la xifra més alta de la història de l'entitat en aquesta mena d'iniciatives.

Així, superen amb escreix les 16.521 firmes necessàries per portar la moció de censura a un referèndum i, tret que hi hagi alguna sorpresa en el procés de validació de les firmes, aconseguiran el seu objectiu que la continuïtat de la junta de Bartomeu sigui votada pels socis.

A partir d'ara començarà un període de 10 dies en què el club constituirà una taula de validació i, quan aquesta estigui formada, comptarà amb uns altres 10 dies per dur a terme la tasca. Però segons el precandidat Jordi Farré, impulsor i responsable jurídic de la moció, “(Josep Maria) Bartomeu hauria de dimitir avui mateix”.

Va estar d'acord amb aquesta sentència un dels portaveus de la moció, Marc Duch, que va dir que “si fos Bartomeu estaria tremolant al despatx després de veure que el 20% dels socis del meu club em volen fora. Jo dimitiria segur”.

En el referèndum, els impulsors de la moció haurien d'aconseguir un 66,6% de vots a favor de la dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seua junta directiva per aconseguir el seu objectiu.

A falta de ratificar la validesa de les firmes, el vot de censura contra Bartomeu i la seua junta és a prop de ser una realitat. Si es confirma, serà la tercera votació en la història de l'entitat barcelonista per provocar la sortida dels directius del club, que fins ara sempre s'han mantingut en el càrrec després de la celebració del referèndum.

El primer intent, el 1997, va ser el de l'Elefant Blau, liderat per Joan Laporta, contra Josep Lluís Núñez, i van sotmetre la mesura a votació el 7 de març gràcies a la validació de 5.664 firmes. El 2008, amb Laporta al capdavant del club, els socis Oriol Giralt i Christian Castellví es van acollir de nou al vot de censura. Amb 9.145 firmes validades van superar folgadament les 5.882 necessàries, encara que van fracassar en el referèndum.

tracking