HOQUEI LLIGA CATALANA

El Vila-sana, eliminat

Força la pròrroga davant el Palau en semifinals, però acaba caient amb un gol a falta de 14 segons || Les amfitriones jugaran avui la final amb el Manlleu

El Vila-sana va plantar cara a un dels equips més potents d’Europa, però va acabar cedint.

El Vila-sana va plantar cara al Palau en les semifinals de la Lliga Catalana Femenina, va forçar la pròrroga davant de les amfitriones però va acabar perdent (3-2) amb un gol a falta de 14 segons per al final. L’equip del Pla, que havia aconseguit la classificació per a la final a quatre després d’eliminar el Cerdanyola a quarts, va estar molt a prop de donar la sorpresa del torneig.

Joana Comas, en el minut 8, va avançar el Vila-sana, que malgrat encaixar dos gols seguits d’Aina Florenza i Berta Busquets en els minuts 12 i 13 es va tornar a ficar en el partit, quan Maria Porta va establir el 2-2 al 14. Va ser una primera meitat intensa, en la qual les lleidatanes van demostrar que no estaven en el torneig com a convidades i que estaven disposades a plantar cara. A la segona part, el Vila-sana no va perdre la cara al partit i va aguantar les escomeses del Palau, que va dominar sense traduir-ho en el marcador. A més, el conjunt amfitrió va fallar una falta directa per mitjà d’Aina Florenza en el minut 34. Victòria Porta també va malgastar la que va tenir el Vila-sana a favor en el minut 39. A la pròrroga, amb els dos equips a una falta de la directa en contra, va decidir un gol d’Aina Florenza a 14 segons del final, un gol que va acabar classificant el Palau. Manlleu i el Voltregà van ser els equips encarregats d’estrenar la final a quatre i, malgrat que les primereses van inaugurar el marcador en el minut 4 amb un gol d’Anna Casarramona i van ser superiors, les de Sant Hipòlit van donar la cara en tot moment. De fet, Berta Tarrida va empatar el duel de penal a dos minuts per al descans i amb l’1-1 va acabar la primera part. En el minut 2 de la represa Ona Castellví va avançar el Manlleu, però el partit es va mantenir igualat fins que a dos minuts del final Maria Díez va marcar el definitiu 3-1, poc després de fallar una falta directa.

D’aquesta forma, Palau i Manlleu disputaran avui (17.00, Esport3) la final de la primera edició de la Lliga Catalana Femenina. Els dos equips eren els favorits per assolir la final, tenint en compte que tots dos lideraven l’OK Lliga abans que la competició es cancel·lés a causa de la pandèmia. Per la seua part, el Vila-sana continuarà preparant el seu debut de lliga, previst per al dissabte 26 a la pista del Bigues i Riells, equip que va quedar eliminat a quarts per un cas de Covid-19.