FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Triomf sense Suárez ni Riqui

Koeman torna a deixar fora l'uruguaià i comunica al del planter que no compta amb ell || Un gol de Griezmann als 2 minuts decideix un Gamper en què el Barça mereixia guanyar més còmode

Messi, intentant anar-se’n de dos marcadors, va tornar a ser dels millors en l’últim test.EFE

Un matiner gol de Griezmann en el minut 2 va decidir l’últim amistós del Barcelona, el torneig Joan Gamper, que el va mesurar a un ordenat Elx (1-0), que va sobreviure gràcies al seu porter meta Edgar Badia, que va evitar una derrota més àmplia. Va debutar Pjanic en un partit amb dos absències destacades: Luis Suárez, que va tornar a quedar-se fora, i Riqui Puig, a qui Ronald Koeman hauria comunicat que no compta amb ell.

Segurament l’onze titular que va posar en joc l’holandès serà el que té al cap per a l’estrena de Lliga de la setmana que ve. Fidel a un dibuix 4-2-3-1, inèdit en els últims temps al Barça, el seu equip va sortir com un coet, però a poc a poc es va anar diluint. Va recuperar Ansu Fati, que va compartir una línia darrere de Messi amb Coutinho i Griezmann. L’alineació lluïa i el joc també al principi, encara que al Barça la brillantor li va durar un quart d’hora davant un rival molt fluix.

El gol va arribar molt aviat, en una incorporació per l’esquerra de Jordi Alba i una assistència sobre Griezmann en el minut 2. Va pressionar el Barça a dalt, va recuperar la pilota ràpida, però el seu joc era bastant pla. Després d’una arribada de De Jong des de la segona línia en el minut 16, una jugada resolta molt bé per Badia, els blaugranes van recordar l’equip gens convincent que va acabar la temporada.

El meta de l’Elx també va ser el protagonista en una gran intervenció a una falta llançada per Messi (22’), mentre que Coutinho va ser qui més ho va intentar. En l’inici del segon temps, el guió es va repetir. Va sortir el Barça com un coet i en quatre minuts va tenir dos grans ocasions per al 2-0. En la primera, Ansu Fati no va aconseguir concretar després d’una gran centrada de Sergi Roberto; en la següent Edgar Badia va estar novament encertat en un un contra un davant de Messi. Els de Koeman van tenir més presència, però van topar amb Badia, que va evitar el gol en accions de Griezmann, Ansu, Messi i, després d’entrar al camp, de Dembélé i Trincao.

El president va explicar que Luis Suárez és “jugador del Barça”, que no pot “dir res més” sobre això i que a Setién se li va comunicar l’acomiadament “quan tocava i es negocia la seua sortida”.