MOTOCICLISME MOTOGP

Viñales repeteix 'pole' a Misano batent un altre cop el rècord del circuit

Davant de Jack Miller i Fabio Quartararo

Jack Miller, Maverick Viñales i Fabio Quartararo, al podi d’honor de la classificatòria.MOTOGP

Maverick Viñales (Yamaha) va aconseguir ahir la pole per a la carrera de MotoGP del Gran Premi de l’Emília-Romanya, després d’assaltar la primera posició en una magnífica última volta en la qual va superar el rècord absolut de la pista marcat per ell mateix la setmana anterior. El de Roses, amb un temps d’1:31.077, firma així la seua segona pole consecutiva, després d’aconseguir-ho també a Misano el cap de setmana passat durant el Gran Premi de San Marino que es va emportar Franco Morbidelli. Amb això, acumula 23 primeres posicions de sortida en el campionat, dotze de les quals a la categoria reina.

Al seu costat hi haurà a primera fila l’australià Jack Miller (Ducati), que va avançar des de la Q1 per ser finalment segon, i el francès Fabio Quartararo (Yamaha), segon del Mundial i que posarà pressió al líder, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), desè ahir. A més, Pol Espargaró (KTM) va firmar una gran classificació per iniciar la cita quart.

El lleidatà tampoc va poder passar a la Q2 i va acabar dissetè, a més de mig segon de Viñales

En la Q2, Viñales va marcar el primer temps a batre, encara que aviat Francesco Bagnaia (Ducati), el més ràpid dels tercers i els quarts lliures, li va arrabassar la posició de privilegi (1:31.313). A falta de poc menys de cinc minuts per al final de la sessió, el de Roses va recuperar el primer lloc. En un minut final frenètic i amb nombrosos cascos rojos, Pecco va tornar a ascendir fins al liderat, però Direcció de Carrera va anul·lar la seua volta al trepitjar amb les dos rodes el verd, condemnant-lo a la cinquena posició.

Àlex Márquez no va poder passar a la Q2 i es va classificar dissetè amb 1 minut, 32 segons i 198 mil·lèsimes.

En Moto2 el més ràpid va ser l’italià Luca Marini (Kalex) i en Moto3, el madrileny Raúl Fernández (KTM).