SEGRE

ESNOTICIA

L'esport aficionat i de base, interromput des del març a causa del coronavirus, es prepara per a una tornada entre finals de mes i octubre carregat d'interrogants

L'esport aficionat i de base, interromput des del març a causa del coronavirus, es prepara per a una tornada entre finals de mes i octubre carregat d'interrogants || La situació sanitària impedeix fer plans fiables i les competicions s'han atomitzat en previsió de rebrots

L’Alcarràs-Palau d’Anglesola és un dels partits de pretemporada que s’han disputat amb públic seguint les normes anti-Covid.

L’Alcarràs-Palau d’Anglesola és un dels partits de pretemporada que s’han disputat amb públic seguint les normes anti-Covid.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esport té nova agenda i es prepara per a un futur incert. Serà una temporada molt més recarregada, farcida de novetats a causa dels protocols per la Covid-19 i adaptada a unes circumstàncies que despisten els clubs i els aficionats.

Tant en la primera fase de la pandèmia, quan es va allargar la temporada a Primera i Segona fins ben entrat l’estiu, com recentment en l’anomenada tornada a la nova normalitat, el futbol professional –amb molts interessos i diners en joc– ha estat el primer a obrir el camí. Les dos Lligues van començar dissabte passat, dia 12, però sense els grans.

El Força Lleida és el primer i per ara únic club lleidatà a presentar la campanya d’abonats

El Barça debutarà en la tercera jornada i el Reial Madrid ho ha fet aquest cap de setmana. Tot és tan atípic a causa de la Covid que el Barça va jugar aquest dissabte el Trofeu Joan Gamper amb l’Elx, que era el seu rival en la primera jornada de Lliga.

Quant a l’esport no professional va caldre esperar a la setmana passada quan hi va haver un principi d’acord en la tornada de les competicions. Al final no s’obliga que els esportistes es realitzin una PCR i només recull una recomanació, a banda de diverses mesures on destaquen el distanciament social, l’ús de mascaretes en les zona de competició, i la creació de diferents figures que controlin el seu bon funcionament.

El primer equip lleidatà que havia d’entrar en competició era el Sedis de la Lliga Femenina, però finalment es va suspendre el partit d’aquest dissabte per positius del seu rival, el Saragossa.

Una de les fórmules que s’han triat en la nova temporada és fer subgrups de les competicions amb lliguetes de menys equips, la qual cosa permet una flexibilització de calendaris més gran i un millor control en el cas que sorgeixin positius.

Així ocorre a la Segona B de futbol, la competició de la qual començarà el 18 d’octubre, encara que el Lleida ho farà una setmana més tard. I a la Segona Femenina (Lliga Reto Iberdrola), l’AEM no va saber fins dijous el seu calendari i l’inici està fixat també el 18 d’octubre.

És igualment el cas del Força Lleida, a la LEB Or, la competició de la qual s’ha dividit en dos subgrups i comença el 16 d’octubre. Una mica abans, el 10 d’octubre, s’estrenarà el CB Pardinyes que competeix a la LEB Plata.

En hoquei patins, el Llista començarà el diumenge dia 27 i, com a conseqüència de la pandèmia, ho farà a Bell-lloc, on jugarà i s’entrenarà tota la temporada perquè el pavelló Onze de Setembre està reconvertit en hospital de campanya.

L’Esneca Vila-sana, de l’OK Lliga Femenina, començarà el dia 26 també en un dels dos grups en què s’ha dividit la competició aquesta temporada que ningú sap si acabarà.

tracking