CICLISME TOUR DE FRANÇA

Pogacar es corona a París

Puja dalt de tot del podi un dia abans de complir els 22 anys i es converteix en el tercer guanyador més jove de la història || Bennett tanca la ronda amb una victòria a l'esprint als Camps Elisis

L’última jornada del Tour de França va ser un homenatge al jove guanyador, Tadej Pogacar.EFE / EPA / STUART FRANKLIN

Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) es va emportar ahir el premi als Camps Elisis de París, en l’última etapa del Tour, una jornada on més enllà de l’esprint final va tenir lloc la celebració del triomf a la general de Tadej Pogacar (UAE Emirates). Un final de festa majestuós malgrat la pandèmia, per a un Tour que ha tingut de tot, en un recorregut més innovador que mai. Batalles pràcticament per tots els mallots fins a l’últim dia, tret dels joves, on Pogacar va ser imparable. De fet, Pogacar és triple vencedor d’aquest Tour. Mallot groc de campió, mallot blanc de millor jove i mallot de punts rojos com a rei de la muntanya. Tot això, a un dia de celebrar els 22 anys. De fet, és el tercer ciclista més jove a guanyar la ronda gal·la. Només el superen Henri Cornet (1904) i Romain Maes (1935). L’eslovè, que es va guanyar el Tour dissabte doblegant en la contrarellotge el seu compatriota Primoz Roglic (Jumbo-Visma), va celebrar amb magnificència el seu triomf. Tant ell com Bennett van ser els grans protagonistes, així com un Movistar que es va emportar la classificació per equips.

Sam Bennett, vestit de verd com a guanyador de la classificació de la regularitat, va celebrar aquesta fita amb la seua segona victòria d’etapa en aquesta 107 edició del Tour de França, en un esprint massiu en el qual va superar el campió del món Mads Pedersen (Trek-Segafredo) i Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). L’última volta al circuit pels carrers de la capital francesa el va passar el trio format per Max Schachmann (Bora-Hansgrohe), Greg van Avermaet (CCC Team) i Pierre-Luc Périchon (Cofidis) al capdavant, amb 12 segons de marge sobre el pilot, que els va caçar 3,5 quilòmetres de meta. En l’últim pas per l’Arc del Triomf, els tres de cap ja van girar cap al gran grup. Schachmann va intentar apretar, però va ser caçat i es va desencadenar l’última gran lluita. Bennett es va emportar la glòria. Era el merescut guanyador del mallot verd, però el va voler vestir de totes les formes possibles en el podi final. Superant el seu gran rival, Peter Sagan, i un Pedersen que es va lluir, l’irlandès va entrar amb una bici de marge, obrint el braç dret per tancar el puny en senyal de victòria. Va poder Bennett, a més, després de rebre felicitacions de companys i rivals, veure’s a si mateix guanyar amb autoritat a la pantalla gegant col·locada per l’organització en uns Camps Elisis que, minuts després, van estar il·luminats per un ocàs espectacular, un tancament poètic per al Tour.