SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE L?EMÍLIA-ROMANYA

Triplet català a Misano

Viñales guanya davant de Joan Mir i Pol Espargaró, que es va beneficiar de la sanció a Quartararo, que li va privar ser líder || Àlex Márquez, setè, firma la seua millor actuació a la categoria reina

Àlex Márquez va completar la seua millor cursa i va acabar davant d’Andrea Dovizioso.

Àlex Márquez va completar la seua millor cursa i va acabar davant d’Andrea Dovizioso.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maverick Viñales (Yamaha) va aconseguir ahir la seua primera victòria de l’any a l’imposar-se en el Gran Premi de l’Emília-Romanya i va comandar un podi íntegrament català al costat de Joan Mir (Suzuki) i Pol Espargaró (KTM), que va ascendir al tercer calaix després d’una sanció al francès Fabio Quartararo (Yamaha). D’aquesta manera, Viñales aconsegueix el vuitè triomf a la categoria reina, el 26è en total, i assoleix els 66 podis aconseguits per Àlex Crivillé. A més, el de Roses fica pressió a la general del campionat, que encara lidera l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), però ho fa amb només un punt d’avantatge sobre Quartararo i Viñales (83) i quatre sobre Mir (80). L’australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP20) va intentar sorprendre Viñales en el moment de la sortida però la sorpresa amb prou feines va durar uns quants revolts, ja que l’autor de la pole va recuperar la primera plaça. El gironí va tirar amb força i només va poder seguir-li la petja Bagnaia, un dels pilots que més bon ritme van demostrar durant els entrenaments, com també Pol Espargaró, que es va instal·lar a la tercera posició, seguit per Quartararo, mentre que Dovizioso era llavors onzè. Rossi, per la seua part, ja se n’havia anat a terra i encara que va tornar, poc després va optar per abandonar.

A la cinquena volta, Bagnaia va atrapar i superar Viñales, amb Pol en una còmoda tercera plaça a la qual no aconseguia arribar Quartararo, que si hagués acabat en aquesta posició hauria recuperat el liderat en la provisional del mundial. En la vuitena volta, Miller va haver d’enfilar el camí cap al taller amb problemes de rendiment al tren posterior i en pista es va produir la primera sorpresa amb l’òptim rendiment del debutant Àlex Márquez, que al manillar de la Repsol Honda RC 213 V protagonitzava la millor carrera des que va ascendir a MotoGP al rodar en la vuitena posició entre pilots de la talla del portuguès Miguel Oliveira i el mateix Dovizioso. A menys de set voltes Bagnaia se’n va anar a terra i va deixar en mans de Viñales el liderat, amb Pol i Quartararo lluitant per la segona posició, si bé el francès va veure la primera advertència de sanció per excedir els límits del circuit i al final també la segona. Viñales no va cometre errors i es va adjudicar la primera victòria de la temporada, acompanyat en el podi per Joan Mir, que va clavar una destralada impressionant per l’interior a tres voltes del final a Quartararo i poc després va fer el mateix amb Pol Espargaró, tot i que el francès va tornar a excedir els límits del circuit i va ser sancionat amb una volta llarga, que al no complir va ser sancionat amb la pèrdua d’una posició i va passar de la tercera a la quarta plaça, deixant un podi íntegrament català.

Dovizioso, que només va poder ser vuitè, manté el liderat amb un sol punt sobre Quartararo i Viñales

Márquez va completar el seu millor diumenge des que competeix en MotoGP. El de Cervera va començar la jornada marcant el millor temps del Warm Up (1 minut, 32 segons i 402 mil·lèsimes) i ho va completar amb una gran setena posició, que li permet pujar un lloc al Mundial.

D’altra banda, l’italià Enea la Bèstia Bastianini (Kalex) es va adjudicar la tercera victòria en Moto2 després de produir-se dos sortides a causa de la pluja, i un altre italià, Romà Fenati (Husqvarna), es va retrobar amb el triomf en Moto3.

“Ens estem tornant més forts”, diu Àlex Àlex Márquez va assegurar estar “satisfet” amb la setena posició, el seu millor resultat en la categoria reina. “Crec que certament teníem el ritme per estar entre els deu primers. Vull donar les gràcies a l’equip pel dur treball, ens estem tornant més forts i ara tinc moltes ganes d’arribar a Catalunya”, va reconèixer. “Diumenge passat vam aconseguir fer algunes millores i durant tot el cap de setmana m’he sentit molt fort. Hem estat molt constants”, va celebrar.

Àlex Márquez va completar la seua millor cursa i va acabar davant d’Andrea Dovizioso.

Àlex Márquez va completar la seua millor cursa i va acabar davant d’Andrea Dovizioso.REPSOL MEDIA

tracking