SEGRE

MOTOCICLISME COMPETICIÓ

Jaume Betriu torna al Dakar

Viurà la seua segona edició al mateix equip i amb l'objectiu de millorar el catorzè lloc aconseguit en l'estrena || El de Coll de Nargó necessita reunir 30.000 euros per cobrir el pressupost

Betriu, a l’esquerra, al segon calaix del podi d’Enduro3.

Betriu, a l’esquerra, al segon calaix del podi d’Enduro3.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jaume Betriu ja té decidit tornar l’any que ve al Dakar, en què es va estrenar aquest any amb una actuació excel·lent, ja que va ser el millor principiant i es va classificar en la catorzena posició, un resultat gens esperat a l’inici. En aquesta segona aventura repetirà equip i suport, l’FN Speed gironí, per al qual necessita cobrir encara uns 30.000 euros del pressupost, la meitat dels quals, gairebé 16.000, corresponen a la inscripció que ha de fer ben aviat. “Estic en negociacions amb diferents marques i espero reunir prou suports per cobrir aquesta xifra i tornar al Dakar”, afirma el pilot.

El pilot de Coll de Nargó, que seguirà a cavall d’una KTM, té clar que, malgrat l’experiència acumulada, “mai pots marcar-te un objectiu tancat en una prova tan canviant com el Dakar”, avisa, encara que reconeix que “la intenció és arribar al més lluny possible. El repte principal tornarà a ser acabar la cursa i continuar aprenent i agafar experiència, perquè en una carrera tan llarga i difícil com aquesta mai ho aprens tot, sempre hi ha coses imprevisibles. Si després estic en condicions de millorar la posició de l’any passat seria perfecte, però cal ser previngut i tenir els peus a terra”, assegura.

El lleidatà va reaparèixer el cap de setmana al Mundial d’enduro amb el segon lloc a la categoria E3

El fet d’haver aconseguit la catorzena posició en l’estrena, el segon espanyol més ben classificat en motos, al darrere del castellonenc Joan Barreda, que va ser setè, no l’obliga a res. “La pressió sempre hi és, però el Dakar és una competició en la qual pot passar de tot i en qualsevol moment. Per la poca experiència que he anat adquirint, crec que el millor és anar pas a pas”, va indicar.

L’actual situació sanitària per la Covid-19 ha trastocat els plans de la majoria de pilots a l’hora de preparar el raid més dur del món, ja que a dia d’avui no se sap si es podran disputar les proves a l’Àfrica que servien per preparar el Dakar. És per això que Betriu ha optat per reprendre el Mundial d’Enduro per seguir amb la preparació, encara que de moment només disputarà les cites de França, Itàlia i Portugal.

Després de dos anys absent d’aquest certamen, el cap de setmana passat va reaparèixer en terres gal·les i va aconseguir la segona posició en Enduro3 i la quarta escratx.

Betriu, a l’esquerra, al segon calaix del podi d’Enduro3.

Betriu, a l’esquerra, al segon calaix del podi d’Enduro3.

tracking