SEGRE

ATLETISME CURSES POPULARS

La taxa de la Paeria obligarà les carreres a apujar inscripcions

Alguns organitzadors veuen “afany recaptatori” i perillen les proves

La Pujada a la Seu Vella, una de les més afectades per la nova taxa.

La Pujada a la Seu Vella, una de les més afectades per la nova taxa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova taxa que vol aplicar la Paeria per a aquelles proves atlètiques que requereixin la presència d’agents de la Guàrdia Urbana obligarà els organitzadors a apujar el preu de la inscripció, si bé algunes veuen perillar el seu futur. La nova ordenança fiscal, que encara ha de ser aprovada pel ple, s’aplicarà a totes aquelles activitats a la via pública que generin ingressos econòmics als organitzadors mitjançant el pagament de quotes d’inscripció.

El preu fixat és de 35,40 euros per hora i agent, encara que aquesta tarifa s’incrementaria en un 50 per cent quan els serveis es facin entre les 20.00 i les 24.00 hores i un cent per cent entre la mitjanit i les 8.00 hores del matí.

Les activitats a la via pública que cobrin inscripció pagaran 35 euros per agent i hora

Joan Moraño, impulsor de la mítica Pujada a la Seu Vella, que el pròxim 20 de novembre viurà la 40 edició, és dels més crítics. “Espero que reflexionin i no s’aprovi, perquè aquesta mesura pot ser el final de moltes curses, una de les quals podria ser la nostra, que amb aquesta despesa afegida està en perill”, va apuntar Moraño, que critica l’“afany recaptatori” del consistori. “Tenim moltes despeses i ara que ens facin pagar per la Guàrdia Urbana em sembla fora de lloc”, va afegir.

Les proves més multitudinàries, com la Mitja Marató de Lleida, la Cursa Templers o la Sant Silvestre, que organitza l’AE Ekke, o la Cursa Bombers, que supera els 2.000 participants, no tindran tanta acceptació. “Serà un cost més, però ja es buscarà la fórmula perquè sigui viable. Que fem les carreres no dependrà d’aquesta taxa, si finalment s’aplica”, va apuntar Pep Castarlenas, responsable d’Ekke. Fonts de la Cursa Bombers tampoc van entrar a valorar la decisió de la Paeria. “La solució serà augmentar la inscripció un o dos euros”, van assenyalar. Proves com la Cursa Aremi o la Milla del Secà en benefici de Down Lleida confien a evitar la taxa al considerar que són carreres benèfiques en les quals no es paga cap inscripció sinó que reben donatius.

tracking