SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Suspesa la Mitja Marató de Lleida per la Covid

Estudien organitzar una edició virtual || La Sant Silvestre es manté però es disputarà per grups i amb diverses sortides esglaonades

La Mitja Marató de Lleida no tindrà edició aquest any.

La Mitja Marató de Lleida no tindrà edició aquest any.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària de la Covid-19 segueix fuetejant l’esport amateur i, sobretot, aquells esdeveniments que suposen una gran concentració de persones. És el cas de les curses populars, que des de l’inici de confinament a mitjans de març han quedat relegades a meres anècdotes.

A excepció de la Cursa de la Diada a Térmens de l’11 de setembre, la primera prova en sis mesos corresponent a la Lliga Ponent, la resta de cites previstes en aquest certamen han quedat, de moment, cancel·lades, així com altres de més envergadura, com és el cas de la Mitja Marató de Lleida, prevista inicialment per al pròxim 15 de novembre.

La prova que es disputa per la pista de l’aeroport lleidatà també ha quedat cancel·lada

L’organització, l’Associació Esportiva Ekke, ja ha pres la decisió d’anul·lar la cursa de forma presencial i ara sospesa la possibilitat de fer una edició simbòlica, que consistiria que els participants poguessin cobrir el mateix recorregut de la prova individualment i pujar-ho a alguna aplicació, una cosa semblant al que va fer la Lliga Ponent durant el confinament.

Una altra de les grans cites atlètiques de l’any a la capital del Segrià, la Sant Silvestre, es manté de moment al calendari, però amb reserves. “La idea és tirar-la endavant, però prenent moltes precaucions. Estem valorant fer diverses sortides de forma escalonada, amb grups de tres-cents o quatre-cents atletes, per evitar en la mesura que sigui possible les aglomeracions. L’avantatge que tenim és que la prova passa per carrers de doble sentit i això beneficia que hi hagi distància entre els corredors”, va afirmar Iván Espílez, de l’AE Ekke.

També es manté programada la tradicional Pujada a la Seu Vella, que aquest any assoleix la quaranta edició. El responsable, Joan Moraño, va confirmar que la idea és fer-la però intentarem limitar la participació a quatre-cents o cinc-cents atletes per evitar concentracions massives”, va dir. També valora fixar la sortida a les 9.00 del matí i no a les 11.30 perquè hi hagi menys públic als carrers. Una altra de les proves que han caigut del calendari és la 10 km a l’Aeroport d’Alguaire.

tracking