Discret debut

El Cadí obre la competició amb una derrota a la pista de l'Araski, on no va mostrar tot el potencial || Una mala primera meitat i el rebot condemnen el conjunt de l'Alt Urgell

Bernat Canut observa el partit des de la banqueta.

Bernat Canut observa el partit des de la banqueta.ÁREA 11

Pel que respecta a les claus del partit, l’entrenador lleidatà va manifestar que “hem començat molt toves en defensa, permetíem massa cistelles fàcils. A més a més, hem hagut de recórrer molt als ajuts en defensa, sempre hem perdut l’un contra un. També hem patit massa en el rebot. Se’ns ha anat complicant l’encontre i després hem reaccionat, però se’ns ha fet massa tard per arribar amb opcions. Necessitem ser més constants en el nostre joc”.

?

El rival va prendre 10 punts d’avantatge el primer quart i va arribar a manar per 17 abans d’arribar al descans

vitòria

El Cadí va inaugurar ahir la temporada a la Lliga Femenina amb una clara i merescuda derrota (68-58) a la pista de l’Araski, un rival que va saber jugar amb els nervis de l’estrena de l’equip de l’Alt Urgell. Una mala primera meitat, plena d’imprecisions, i el rebot van condemnar les lleidatanes, que no van comptar amb Dornstauder, un factor físic i amb experiència en la baralla a la pintura. La debutant Geldof va estar molt sola en la lluita amb Seda i Brown en el joc brut. L’equip de Bernat Canut no va tenir una mala posada en escena, però a poc a poc va anar perdent el control de la situació. Massa errors no forçats i cistelles fàcils d’un Araski molt encertat van fer que les locals aviat prenguessin els seus primers avantatges (13-7). La rotació no va fer efecte i les vitorianes es van posar 10 punts a dalt (19-9). Defensivament, el Cadí va patir amb el tret exterior i l’Araski va tancar el primer parcial amb un 3 de 4 en triples, a més de passar per sobre de les lleidatanes en el rebot. Els 10 punts de desavantatge van ser una llosa que les urgellenques no van poder treure’s de sobre (25-15). La segona falta de Bahí i el 30-15 no feien presagiar res de bo a Mendizorrotza, fins que va arribar el primer triple d’una desapareguda Williams. Gràcies a la nord-americana, que va donar rèplica a Asurmendi, el Cadí es va mantenir en el matx a l’inici del segon quart. Tanmateix, Canut va decidir sol·licitar el primer temps mort a falta de 7:07 per al descans (35-21). El duel va entrar llavors en una fase de descontrol absolut, amb errors dels dos equips que van assecar el marcador. Van passar més de quatre minuts abans que Abalde anotés dos tirs lliures i Geldof respongués amb una safata. Un nou triple local per al 40-23 va provocar el segon temps mort de Bernat Canut, mentre que Ari Pujol va tancar el segon quart amb un tir lliure per a un desavantatge de 16 punts. Una diferència gairebé insalvable en una pista com la de l’Araski i davant de l’experiència de les jugadores locals. Va ser a partir d’un altre triple, aquest de l’ex Tania Pérez, quan el Cadí va reaccionar. Un parcial de 2-10 culminat amb un tir exterior de Laura Peña va fer que la diferència baixés dels 10 punts per primer cop en molt temps (45-36). Però l’experiència de les locals va fer que no perdessin els nervis i van saber mantenir a ratlla un Cadí que jugava a ràfegues. Les lleidatanes van poder entrar en els últims 10 minuts amb una lleugera sensació de poder remuntar, malgrat la dificultat (50-40). L’inici de l’últim quart va ser un dur cop per a les urgellenques, que es van veure una altra vegada 16 punts avall. Bernat Canut va gastar un altre temps mort a falta de 7:39 i el 58-42 a l’electrònic. L’aturada va servir per a una altra reacció lleidatana, a la qual es va unir una antiesportiva de Quevedo i un altre triple de Williams, que va suposar el 59-51 a falta de 4:16 per al final. Temps de la tècnica local. En el moment decisiu van trair els nervis. Geldof va cometre la quarta personal i va arribar un altre triple d’Asurmendi, una altra ex del Sedis. El 64-53 no convidava a l’optimisme i Canut va parar el partit a falta de 2:14. El Cadí, que no es va rendir, va firmar un parcial de 0-5 que va culminar Peña a prop de l’últim minut. El 64-58 va fer creure en el miracle, però Quevedo des de la línia de tirs lliures i Abalde van acabar amb les esperances d’inaugurar la Lliga amb una victòria. El Cadí no va mostrar ahir tot el potencial que té. El dissabte 3 (20.00) tindrà l’oportunitat d’exhibir-lo en el debut com a local, si les circumstàncies de la competició ho permet, contra el Ciudad de La Laguna Tenerife.

Canut: “Hem de ser capaços de competir durant els 40 minuts” Bernat Canut, tècnic del Cadí la Seu, va manifestar després de la derrota a Vitòria que “no podem tenir dos cares. Necessitem ser capaços de competir durant els quaranta minuts que dura el partit. Sabem que és una Lliga molt complicada i que tenim molta feina per endavant. Això només acaba de començar”.