BÀSQUET PRETEMPORADA

El Força Lleida supera en el seu trofeu

Firma un excel·lent primer quart, determinant per a la resta del partit

Kaspars Vecvagars penetra davant de la defensa de Nacho Giráldez i Jorge Lafuente.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida va conquerir ahir el Trofeu Ciutat de Lleida després de batre el Peñas Osca (96-82) al partit que també va servir com a presentació de l’equip que dirigeix Gustavo Aranzana. Per primera vegada des del març, el públic del Barris Nord va poder veure en acció l’equip, que va basar la victòria en un excel·lent primer quart. El Força Lleida va ser més intens que el rival des de l’inici, i gràcies a Buchanan va començar a agafar els primers avantatges en el marcador (14-7). El Peñas no va aconseguir frenar el tsunami lleidatà i un triple de Vecvagars va fer pujar el marcador fins als 12 punts. Poc abans del final del primer quart, l’equip lleidatà dominava per 21 punts (30-9) en una exhibició total. A partir del segon quart es van començar a igualar les forces i l’Osca va aconseguir situar-se 12 punts per sota. Però un parcial de 7-0 a favor dels locals va deixar un 49-30 al descans.

Els aragonesos van continuar en línia ascendent després del pas pels vestidors i van retallar diferències, fins a situar-se de nou a prop de la barrera dels 10 punts (51-41).

Però el Força Lleida va reaccionar a temps, i va mantenir a ratlla al rival per entrar en els últims deu minuts amb una renda de 13 punts (71-58). L’últim quart va començar a ritme de triple, amb un Força Lleida molt inspirat en aquesta faceta. Mentrestant, el Peñas trobava facilitat en les penetracions. A falta de poc més de cinc minuts, els locals manaven per 14 punts, i una antiesportiva de Corbalán va acabar decantant la balança a favor de l’equip d’Aranzana. Eddy Polanco va acabar com el màxim anotador de l’ICG Lleida, amb 19 punts, mentre que Chapela va destacar amb 25 crèdits de valoració.

Aranzana: “Està sent una pretemporada molt dura” Gustavo Aranzana, tècnic del Força Lleida, va admetre que l’equip va arribar al final del partit cansat, ja que “la pretemporada està sent molt dura, amb moltes sessions d’entrenament i partits. Però m’és igual. L’important és arribar al dia del primer partit amb tots els conceptes clars, i cada vegada estem millor. Me’n vaig més satisfet que en l’últim duel contra el Pardinyes, especialment amb el primer quart”. L’entrenador va afegir que “necessitem la rotació de N’Guessan per alliberar Bulic de jugar com a 5. Esperem tenir-lo aviat recuperat de les molèsties a l’esquena”, va afegir Aranzana.