SEGRE

AUTOMOBILISME GRAN PREMI DE RÚSSIA

El rècord haurà d'esperar

Dos sancions priven Hamilton d'igualar la marca de triomfs de Schumacher || El seu company Bottas s'endú la victòria al davant de Max Verstappen

Valtteri Bottas celebra la victòria al Gran Premi de Rússia de Fórmula 1.

Valtteri Bottas celebra la victòria al Gran Premi de Rússia de Fórmula 1.AFP7 / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valtteri Bottas (Mercedes) es va emportar la victòria ahir al GP de Rússia, en què una sanció va privar Lewis Hamilton (Mercedes) d’igualar Michael Schumacher, mentre que Carlos Sainz (McLaren) va abandonar a la primera volta al colpejar-se amb el mur en un accident sense conseqüències greus.

Hamilton, que ahir aspirava a igualar els 91 triomfs del mític Schumacher a la Fórmula 1, va haver de complir 10 segons de penalització per fer proves de sortida fora de la zona. La penalització li va permetre al seu company firmar la segona victòria de l’any, la novena a l’F1, i retallar-li 12 punts. “Crec que és un bon moment per saludar els meus crítics. A qui correspongui, que els donin!”, va dir per ràdio un eufòric Bottas després de veure la bandera de quadres. Al darrere d’ell va entrar Max Verstappen (Red Bull), segon. Per la seua banda, Sainz va patir el segon abandó consecutiu. El madrileny, que avançava en la primera volta pel mig de la pista, se’n va anar llarg al revolt 2. Quan va intentar incorporar-se obviant el zig-zag de l’escapatòria, la roda davantera esquerra va xocar contra el mur i es va veure impulsat al mig del traçat. La del madrileny no va ser l’única retirada forçada durant la primera volta. Lance Stroll (Racing Point) també va veure arruïnada la seua carrera quan Charles Leclerc (Ferrari) li va fer perdre el control i estavellar-se contra el mur després de tocar la roda posterior dreta. Hamilton, poleman de dissabte, anava primer sense oposició fins que va arribar el cop a la volta 7. Direcció de carrera el sancionava dos vegades amb 5 segons per haver fet dos pràctiques de sortida fora del lloc indicat. “Què ha passat? On és això a les regles?”, es va preguntar l’hexamcampió del món al conèixer la sanció. Hauria d’aturar-se 10 segons a la seua parada a boxs, i ho va complir a la volta 17, al sortir desè al darrere de Sebastian Vettel (Ferrari). Al seu torn, Bottas enllaçava volta ràpida rere volta ràpida per consolidar-se al capdavant. A l’equador de la cita, Verstappen va entrar en garatges per muntar durs, amb els quals va anar fins al final per garantir-se el segon lloc. Després de les posicions de podi, el mexicà Sergio Pérez (Racing Point) i l’australià Daniel Ricciardo (Renault), que també va haver de complir una sanció de 5 segons per saltar-se el zig-zag del revolt 2, van tancar el Top 5 del Gran Premi de Rússia de Fórmula 1.

tracking