El Barça de Koeman goleja el Vila-real i sentencia en un gran primer temps amb els quatre gols de la victòria

El Barça de Koeman goleja el Vila-real i sentencia en un gran primer temps amb els quatre gols de la victòria || El jove Ansu Fati va anotar un doblet, va forçar un penal que va transformar Messi i va ser el factor diferencial blaugrana

El FC Barcelona va iniciar la Lliga, quan ja s’han disputat tres jornades, amb una balsàmica golejada al Vila-real (4-0) liderada pel jove Ansu Fati, autor d’un doblet i víctima d’un penal convertit per Leo Messi en un duel que estava sentenciat al descans i que aporta una mica de calma a un club que la necessita molt. L’era Ronald Koeman a la banqueta blaugrana, amb Leo Messi al camp després de les setmanes d’angoixa amb la pretensió fallida de sortir del club, va començar amb golejada i sobretot amb un brillant Ansu Fati.

Després d’un estiu tràgic, marcat per l’estrepitosa eliminació europea i l’intent de marxar de Leo Messi, el Barça sospirava per una estrena còmoda i ho va aconseguir agafat a la desimboltura de Fati, que va aconseguir la titularitat al primer partit oficial sota el comandament de Ronald Koeman. El neerlandès va calcar l’alineació de l’últim assaig al Trofeu Gamper: la mateixa defensa de la temporada passada, el nou doble pivot Busquets-De Jong, Coutinho a la mitjapunta i Messi com a davanter centre, relegant Antoine Griezmann a la banda. El francès va ser l’únic dels quatre atacants que no va aconseguir destacar.

I va ser Ansu el millor de tots. L’internacional espanyol va forjar una excel·lent aliança amb Jordi Alba a la banda esquerra i va tornar boig Mario Gaspar, que va estar tan desaparegut com la resta de jugadors grocs en una fatídica primera part. Al descans ja lluia el 4-0 en el marcador i era pràcticament segura la tretzena derrota d’Unai Emery en d’altres tantes visites al Camp Nou.

La golejada va començar al quart d’hora, quan Clement Lenglet va posar una passada llarga a Alba, que va guanyar la línia de fons i va centrar enrere per a l’arribada d’Ansu, letal en la rematada. Tot just quatre minuts després, Coutinho va conduir un contraatac amb mestria i va habilitar el mà a mà entre el seu jove company i Sergio Asenjo, batut per sota.

El xou d’Ansu va culminar amb un penal provocat davant de Mario Gaspar que Messi es va encarregar d’anotar a la mitja hora. Dissetena temporada consecutiva de l’argentí marcant a Primera divisió, una possibilitat que estava molt en l’aire fa tan sols unes setmanes. Leo es va passar tot el partit buscant el doblet, però l’hi va impedir Asenjo amb diverses parades de mèrit.

La desfeta del Vila-real va créixer amb l’infortuni de Pau Torres, que va anotar en pròpia porta. Messi va centrar i el central de la selecció va refusar cap a la seua pròpia porteria davant l’amenaça de Busquets, que arribava com a ariet, una pujada a l’atac que es va poder permetre perquè ara De Jong li cobreix l’esquena i viceversa.

L’equip castellonenc tampoc va aconseguir reaccionar a la segona part i el partit es va destensar per complet, deixant com a al·licients les noves cares al Camp Nou, com el cas de Pedri, Trincao o Pjanic, que es van estrenar en partit oficial. L’extrem portuguès, en particular, va mostrar lluïments interessants i es va procurar una bona ocasió de gol.

D’aquesta manera, el Vila-real va encaixar la primera derrota de la temporada sense gairebé oposar resistència i el Barcelona va sumar el primer triomf amb més folgança de la prevista. La revàlida dels blaugranes arribarà dijous davant del Celta a Vigo, una de les ciutats on es va deixar un tros de l’última Lliga.

Ronald Koeman felicita Ansu Fati després d’anotar un dels seus dos gols amb què va contribuir, a més de forçar un penal, a la victòria del Barça en el debut de lliga.EFE