SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE CATALUNYA

Quartararo recupera el liderat

El francès guanya a Montmeló, ajudat pels errors de Morbidelli i Rossi, i Viñales només aconsegueix quedar novè || Àlex Márquez va ser tretzè, mentre que Mir és ara segon al Mundial

Àlex Márquez durant la cursa de MotoGP del Gran Premi de Catalunya.

Àlex Márquez durant la cursa de MotoGP del Gran Premi de Catalunya.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fabio Quartararo (Yamaha) va tornar a dalt de tot del Mundial gràcies a la victòria d’ahir al Gran Premi de Catalunya de MotoGP. Al costat del francès, al podi van acabar Joan Mir i Àlex Rins (Sukuzi), que van saber gestionar molt bé el desgast dels pneumàtics per arribar fins a les posicions de podi a les voltes finals. Per la seua part, Àlex Márquez va firmar la tretzena posició.

Quartararo és ara líder amb 108 punts, vuit més que Joan Mir, que va passar de la quarta a la segona posició, mentre que Andrea Dovizioso (Ducati), que havia arribat a Catalunya líder, es va quedar sense puntuar al veure’s involucrat en una caiguda. Valentino Rossi (Yamaha) va complir el seu Gran Premi número 350 a Catalunya, on podia aconseguir el podi 200, però una caiguda a sis voltes del final al revolt 2 i en solitari el va tornar a deixar en blanc. Maverick Viñales (Yamaha) no va fer una bona sortida ni una bona primera volta i es va veure relegat de la cinquena a la quinzena plaça, al contrari que Mir i Rins, que van poder recuperar posicions en el gir inicial. Viñales no va donar mostres de poder recuperar-se i va transitar molt enrere per acabar en un discret novè lloc, que almenys li permet mantenir la tercera posició a la provisional del Mundial.

L’italià, que arribava líder a Montmeló, es va veure involucrat en una caiguda i ara és quart del Mundial

En el sisè gir, Quartararo va prendre la iniciativa i va superar Rossi al revolt de final de recta per posar-se segon i intentar enllaçar amb el seu company Franco Morbidelli. A final de recta, a l’inici de la novena volta, Quartararo va superar Morbidelli per posar-se per primera vegada líder i amb la intenció de canviar el ritme. El pas de les voltes i l’esforç van fer pagar un alt preu al líder Quartararo, que va haver d’alentir en vora dos segons el ritme, encara que comptava amb més de dos segons i mig d’avantatge, que a falta de quatre voltes no van suposar un problema. Qui sí que va patir més va ser Morbidelli, que va veure com se li va enganxar Joan Mir, que a dos voltes del final el va pressionar en la frenada a final de recta per superar-lo, i darrere es va atansar Rins, que no va tardar gaire més a superar també l’italià per garantir-se el tercer lloc al podi.

Àlex Márquez durant la cursa de MotoGP del Gran Premi de Catalunya.

Àlex Márquez durant la cursa de MotoGP del Gran Premi de Catalunya.REPSOL MEDIA

tracking