SEGRE

FUTBOL COMPETICIÓ

La Covid, el pitjor rival

La Primera Catalana, categoria en la qual aquesta temporada hi ha sis equips lleidatans, comença aquest cap de setmana || També la Segona i la Tercera

Reforç per a l’At. Lleida - El centrecampista Guillem Porta és el nou reforç de l’At. Lleida. El futbolista de Vila-sana, de 21 anys, ha jugat les dos últimes temporades al Binèfar, equip de la Tercera divisió aragonesa. “Quan vaig acab ...

Reforç per a l’At. Lleida - El centrecampista Guillem Porta és el nou reforç de l’At. Lleida. El futbolista de Vila-sana, de 21 anys, ha jugat les dos últimes temporades al Binèfar, equip de la Tercera divisió aragonesa. “Quan vaig acab ...POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Il·lusió davant de l’inici de la nova temporada, però preocupació pels efectes que el coronavirus pot provocar al llarg de la temporada. Així afronten l’inici de la Lliga els sis equips lleidatans de Primera Catalana. Aquest cap de setmana també comença la Segona i la Tercera Catalanes, mentre que la Quarta ho farà el cap de setmana següent.

“Per a nosaltres la Primera Catalana és nova i afrontem l’estrena amb tres punts en contra, som debutants, no sabem el que ens trobarem amb la Covid-19 i a sobre almenys fins al Nadal haurem de jugar a Cardona”, explicava Ernest Estany, president del Solsona, club acabat d’ascendir i que no pot utilitzar el seu camp perquè es va esfondrar un mur fa uns mesos i encara no s’ha reposat.

Alcarràs-Borges i Mollerussa-At. Lleida, el Solsona juga a Cardona i el Tàrrega s’estrena fora

També és una temporada especial per a l’At. Lleida, que afronta la seua primera campanya amb aquest nom després de jugar l’any passat com a EFAC. “Estem preocupats per l’aspecte no esportiu. És una incertesa com es desenvoluparà tot”, explicava el seu president, Xavier Batalla. “D’altra banda estem il·lusionats perquè aquest és el nostre any i ens agradaria sumar molta gent a aquest projecte.”

Àngel Rodríguez, president del Borges, admet que “no estem tranquils, per moltes mesures que es prenguin. Per nosaltres hauria estat millor no començar, perquè la salut està per sobre del futbol. Però volen que hi hagi competició, doncs jugarem mentre es pugui.”

Aquesta preocupació la comparteixen tots els clubs, a banda de la incògnita del nou format, un grup de deu equips. “És un format més exigent, perquè no tens capacitat de reacció en el cas que no comencis bé. Si se suspèn la temporada, com va passar l’any passat, val la classificació de la primera volta, així que cal començar bé.”

Jaume Vallverdú, president del Mollerussa, confia que l’aturada de dos setmanes que han hagut de fer després que donés positiu un jugador d’un equip rival no els passi factura. “Està clar que no ens ha anat bé i ens pot perjudicar, però espero que no gaire.”

Destaca les mesures sanitàries que hi haurà al Municipal de Mollerussa. “Per mesures hi caben uns 550 i posarem dos portes d’accés, una per a l’afició local i una altra per a la visitant”, afegeix.

Per la seua part, Joan Miret, president de l’Alcarràs, va explicar que ja ho tenen tot a punt per al derbi de dissabte que ve davant del Borges Blanques. “Podem acollir uns 80 espectadors, als quals es prendrà la temperatura i es demanarà el DNI”, afegeix. Aquest Alcarràs-Borges obre dissabte la jornada i, pel que fa a la resta dels equips lleidatans, diumenge hi haurà un altre derbi, Mollerussa-At. Lleida, mentre que el Solsona rep el Sant Just a Cardona i el Tàrrega visitarà el Can Vidalet.

tracking