El lleidatà Jan Castellón guanya la Copa Catalana

En júniors després de 4 proves concentrades entre el 8 d'agost i el 26 de setembre a causa de la pandèmia || Ha estat esquiador i triatleta

Jan Castellón entra com a vencedor al Trofeu Vila de Ripoll.

Jan Castellón entra com a vencedor al Trofeu Vila de Ripoll.SEGRE

El lleidatà Jan Castellón Rivalta, de l’equip Vilanova-Rodaví, que s’entrena habitualment al velòdrom municipal a l’Escola de Ciclisme Terres de Lleida, a les ordres dels tècnics Ramon Simó i Manel Tomàs, va guanyar la Copa Catalana de Ciclisme, en categoria júnior, després de la disputa de la quarta i última prova el cap de setmana passat.

Concentrades les carreres entre el 8 d’agost i el 26 de setembre, Jan Castellón es va imposar en la primera, el Trofeu Vila de Ripoll.

En la segona, disputada a Olot, va ser sisè, mentre que en la tercera que va tenir com a escenari Sant Vicenç dels Horts va finalitzar a la vuitena plaça. Finalment, en la quarta i última, en la contrarellotge individual del Campionat de Catalunya, va acabar al lloc vint-i-unè, encara que tenint en compte que va tenir una caiguda a meitat de cursa que el va fer perdre molt temps.

Castellón és de Lleida capital, té 17 anys i cursa segon de batxillerat a l’INS Manuel de Montsuar. Des de petit s’ha dedicat a l’esport de competició, però va començar en l’esquí quan tenia 8 anys i als 14 es va passar al triatló al club Tri 4.40, on va despuntar. També ha estat atleta del Lleida UA, però assegura que “el que més m’agrada és la bicicleta”. Competeix en algunes proves de pista, però està centrat en la ruta i el seu ídol d’infantesa era Alberto Contador.