FUTBOL LLIGA DE LES NACIONS

Espanya sua per poder batre Suïssa

Un gol d'Oyarzabal dóna la victòria a la selecció en un duel complicat || El combinat estatal segueix líder de grup

Els jugadors de la selecció espanyola celebren l’únic gol del partit davant de Suïssa.AFP7 / ÓSCAR J. BARROSO

La selecció espanyola de futbol va sumar tres punts més a la Lliga de Nacions de la UEFA al derrotar ahir per un treballat 1-0 Suïssa, rival que va plantejar un duel aspre i que no va permetre una nit inspirada als de Luis Enrique. No va ser un partit brillant de la Roja, que després de la golejada a Ucraïna de l'anterior xoc li va costar molt més desarmar l'ordenat i físic entramat del rival, aguerrit i que només va caure de genolls víctima d'un error propi, tot i que tampoc no va inquietar gaire David de Gea. El combinat estatal va millorar a la segona part i va tenir millors oportunitats, però no va poder respirar fins al final.

Un error a la sortida de pilota suïssa va acabar amb una pilota franca al cor de l'àrea perquè Oyarzabal no perdonés l'1-0, un gol que no va calmar l'intens ritme. Els locals van seguir sense trobar el seu joc més combinatiu i creatiu, encara que amb el pas dels minuts i gràcies al treball de Merino, Busquets i els dos centrals, el xoc gairebé sempre ja va tenir una única direcció. El descans va portar una millora en el futbol ofensiu d'Espanya, que va trobar més vies pels costats per fer mal. En una d'aquestes, Oyarzabal no va aconseguir empènyer un desallotjament de Sommer després d'una enverinada centrada de Navas. Els de Vladimir Petkovic també es van treure més amenaçadors cap a la porteria de De Gea, però tampoc van estar fins. Luis Enrique va apostar per un 9 com Gerard Moreno per al tram final, però Espanya no va trobar el gol. Almenys, es va mantenir ferm a darrere davant de la ineficaç escomesa final dels suïssos.

El Brasil goleja Bolívia i Colòmbia a VeneçuelaLa selecció del Brasil va golejar Bolívia (5-0) a l'inici de les eliminatòries de Sud-amèrica per al Mundial de Qatar 2022, en un duel en el qual el blaugrana Philippe Coutinho va veure porta, i Colòmbia va derrotar Veneçuela (3-0). La Lliga de les Nacions UEFA no va tenir més partits a la màxima divisió, i Gibraltar va aconseguir el triomf a domicili de la seua història amb un 0-1 a Liechtenstein. Per la seua part, Andorra va empatar sense gols amb Malta (0-0).