SEGRE

DEPORTES

La jove polonesa Swiatek fa història a París

Conquereix amb dinou anys Roland Garros i ho fa sense perdre un set en tot el torneig || Nadal busca avui el tretzè títol amb Djokovic

Iga Swiatek mostra alegria després de guanyar Roland Garros al batre a la final Sofia Kenin.

Iga Swiatek mostra alegria després de guanyar Roland Garros al batre a la final Sofia Kenin.EFE/EPA/JULIEN DE ROSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tenista polonesa Iga Swiatek, de dinou anys, va conquerir ahir el títol individual femení de Roland Garros, tercer i últim Grand Slam de la temporada, al doblegar amb autoritat la nord-americana Sofia Kenin per 6-4 i 6-1 en una final que es va resoldre en una hora i 24 minuts de joc.

Swiatek va ballar a l’argila de la Philippe Chatrier amb un triomf que li obre les portes de la història. En primer lloc es va convertir en la primera esportista de Polònia (home o dona) a guanyar un gran i en segon lloc, ho va fer sense cedir un set, una cosa que no passava des de l’any 2007, quan ho va aconseguir Justine Henin.

Per la seua banda, Rafa Nadal repeteix avui (15.00/Eurosport) en una final de Roland Garros a la recerca del seu tretzè títol a París amb el serbi Novak Djokovic al davant, els dos aspirants al tron de Roger Federer en el Grand Slam (20). Nadal va explicar que “no és una obsessió” superar Federer en el nombre de Grand Slams, quan avui pot igualar els vint títols del suís. “Ja veurem què passa. No és una obsessió, sempre faig el meu camí, i estic content. La meua felicitat no dependrà de si bato o no Federer”, va dir ahir en una entrevista amb Il festival dello Sport, una sèrie de conferències de l’esport organitzades per la Gazzetta dello Sport.

tracking