BÀSQUET LEB PLATA

Nervis i derrota en el debut

El Pardinyes perd amb el Cornellà en el retorn de la Lliga al Barris Nord, que va comptar amb 300 espectadors || Els col·legiats van assenyalar 7 tècniques i Gerard Encuentra va acabar expulsat

Malik Miller busca un company a qui passar la pilota després de capturar-la en un rebot.AMADO FORROLLA

Els nervis derivats de la lamentable actuació arbitral van tenallar ahir el Pardinyes en l’estrena a la LEB Plata, que va comptar amb uns 300 espectadors al Barris Nord en el duel davant del Cornellà (69-75). Els jugadors de Gerard Encuentra, que va ser expulsat al segon quart, van estar molt a prop de remuntar un matx que tenien gairebé perdut al tercer parcial. Però els col·legiats, que van assenyalar fins a set tècniques, van acabar descentrant un equip jove, inexpert i en construcció. El Pardinyes va començar concentrat en defensa, amb un parcial de sortida de 9-0, però l’experiència de la majoria de jugadors del Cornellà va fer que el marcador s’ajustés al final del primer quart (17-13). Una mala posada en escena el segon acte va fer que els lleidatans veiessin com el rival es posava al davant i Encuentra va haver d’aturar el duel a falta de 7:12 per al descans (21-25). A més, el Cornellà no parava d’anar a la línia de tirs lliures, cosa que va provocar les primeres queixes de la banqueta lleidatana. Després d’una falta de Gasque, que era en atac per a tothom menys per als àrbitres, Encuentra va esclatar i va acabar expulsat amb dos tècniques. Faltaven 2:01 per al descans i el Cornellà va rebre l’empenta necessària per agafar 12 punts de renda (27-39). Dos triples de Gasque van donar aire al Pardinyes abans del pas pels vestidors (33-40).

El tercer quart no hauria pogut començar pitjor. Òrrit va haver de deixar la pista lesionat, tot i que Miller va atansar els lleidatans al lluminós (38-42). Però l’encert ofensiu no va ser el necessari i els barcelonins no van tardar a tornar a posar-se 10 punts amunt (41-51), quan Xavi Mendiburu, fent de tècnic, va demanar temps. Dos tirs lliures i un triple de Belemene van acabar per enterrar les opcions (41-56) abans d’entrar en l’últim quart. El Cornellà es va mantenir seriós i a falta de 4:44 manava per 11 punts (53-64). La força dels jugadors lleidatans va sortir en aquell moment, amb encert de Rogers, Gasque, Millers i Schmidt. El pivot va ser qui va posar el 66-68 a falta d’1:05 per al final. Orizu es va encarregar de frenar els ànims locals, però Besora, amb un triple, va posar el 69-70. La resposta del Cornellà va arribar en forma d’un nou encert exterior de Gerard Rodríguez, ex del Pardinyes, que ho va celebrar davant la banqueta lleidatana. Les males formes del barceloní van encendre els ànims locals i els àrbitres van començar a repartir tècniques entre els jugadors que s’encaraven. Finalment, el Cornellà va acabar sentenciant el duel (69-75).

“Això del senyor Chiva sembla una cosa personal”El tècnic del Pardinyes, Gerard Encuentra, no va dubtar a denunciar el tracte que va rebre per part dels àrbitres, especialment del barceloní Martí Chiva, de qui va dir que “sembla que tingui alguna cosa personal amb mi. No acostumo a dir res, però no és la primera vegada, ja ens ha passat altres temporades i crec que és moment de denunciar-ho. Totes les decisions dubtoses cauen de part de l’equip rival, sempre està mirant a la banqueta, buscant una excusa. No justifico la derrota amb això, però té alguna cosa personal amb mi”. Pel que fa a l’equip, Encuentra va manifestar que “hem sortit nerviosos, tenallats per la pressió del debut, i aquest equip té el caràcter necessari per no haver de patir aquest tipus de situacions. Hem fet un mal partit i tenim la sensació que hem regalat la victòria al Cornellà”, va afegir.