SEGRE

NATACIÓ COMPETICIÓ

El CN Lleida puja a l'elit

Torna a Primera divisió després de quedar campió de Segona a la Copa Catalana en la competició inicial postconfinament || Quinze nadadors, entre els quals Paula Juste, van obtenir 28 podis

Els nadadors del CN Lleida i els seus entrenadors celebren l’ascens de categoria diumenge passat.

Els nadadors del CN Lleida i els seus entrenadors celebren l’ascens de categoria diumenge passat.CN LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CN Lleida va aconseguir aquest diumenge ascendir a la Primera divisió de la Copa Catalana com a campió de Segona, recuperant així la categoria que va perdre la temporada passada. Va ser la primera competició que s’organitzava d’aquest esport a Catalunya després del confinament i es va seguir el protocol anti-Covid establert a les instal·lacions del CN Barcelona. Vuit són els equips que cada any competeixen a l’elit, dels quals sis són pràcticament inamovibles i tots barcelonins. El CN Barcelona, el CN Sabadell, el CN Terrassa, la CE Mediterrani, el CN Sant Andreu i el CN Mataró només esperen cada any veure quins dos equips ascendeixen de la resta de demarcacions catalanes. “La veritat és que en natació està molt marcat el domini d’aquests sis clubs molt potents. Excepte el Gredos, el Canoe i algun club andalús, aquests sis equips són els dominadors de la natació estatal. Ells tenen molta facilitat per fitxar nadadors perquè fan anar pressupostos molt grans i nosaltres hem de tirar del planter”, explica Josep Maria Rojano, director tècnic del club en el qual és entrenador des del 1999.

Rojano i Erika Espejo són els entrenadors que vetllen per la formació, entre d’altres, dels 15 nadadors que han aconseguit tornar la natació lleidatana a la màxima categoria catalana. Són Bernat i Tomás Lomero, Marc Juárez, Enric Ormo, Miquel Noguera, Pepe Vendrell, Marc Pons, Gerard Forcada, Víctor Serrano, Paula Malagón, Olga Casanovas, Judith Cortés, Paula Juste, Núria Viladegut iClàudia Bellet.

“Tenim un centenar de nadadors al club i tots són igual d’importants per a nosaltres. L’Erika i jo gestionem el grup estable més nombrós amb una trentena entre júniors i absoluts. La resta de categories (prebenjamina, benjamina, alevina i infantil) formen un grup d’entrenament cada una. A causa de la Covid evitem que coincideixin”, assenyala Rojano.

El CN Lleida va acabar amb 267,50 punts després d’aconseguir 28 podis (20 primers llocs, 3 segons i 5 tercers). Darrere seu va acabar el CN Granollers, l’altre club que va ascendir. El màxim exponent del club lleidatà és Paula Juste, de 17 anys, que forma part de l’equip estatal que es prepara per aconseguir competir als Jocs de Tòquio de l’any que ve. És una rara avis en aquest esport perquè ha rebutjat infinitat d’ofertes. “Ha tingut propostes des que era infantil”, diu Rojano, “però estem superorgullosos del club per les facilitats que ens dóna perquè continuï amb la seua progressió. Per això, vam creure oportú quan es va produir el confinament que la Paula marxés fora a entrenar-se (CAR de Sant Cugat). Si el club no podia obrir les instal·lacions havia de ser per a tothom igual, sense privilegis”, precisa Rojano.

La pròxima cita de nivell del CN Lleida serà la Copa Espanya al desembre en què l’equip masculí competirà a Segona divisió amb l’objectiu d’ascendir, mentre que el femení buscarà la permanència. I l’any que ve, mantenir-se a l’elit de la Copa Catalana.

tracking